Войник от украинската национална гвардия откри стрелба срещу свои другари

...
Войник от украинската национална гвардия откри стрелба срещу свои другари
Коментари Харесай

Кървава баня: Украински войник уби петима свои

Войник от украинската национална армия откри пукотевица против свои приятели във боен цех, като умъртви петима и рани други петима, преди да избяга с оръжието си, заяви през днешния ден украинското вътрешно министерство, представено от Франс прес.

Член на украинската национална армия стреля с автомат " Калашников " по защитата на завода, след това избяга с оръжието си. В резултат петима души бяха убити, а петима други - ранени, се казва в известие.

Според министерството, случаят е станал през миналата нощ в завода " Южмаш " в град Днипро, в централната част на страната, който създава разнообразни типове ракети, както и транспортни средства и промишлени принадлежности.

Стрелецът, роден през 2001 година, отишъл да вземе оръжието си преди да застъпи часовой. В град Днипро е в ход специфична интервенция за издирването му, а място е отишъл и командирът на националната армия Николай Балан, уточни същият източник.

От вътрешното министерство прецизираха, че претекстовете за закононарушението още не са известни.

Откриването на пукотевица във военни елементи в някогашния Съюз на съветските социалистически републики е повтарящо се събитие, постоянно обвързвано с тормоз над новобранци. Това отдавна е един от най-тежките проблеми в някогашните руски републики, изключително в Русия, въпреки че през последните години ситуацията се усъвършенства, отбелязва Агенция Франс Прес.

Тези издевателства, от време на време свързани с огромно принуждение, постоянно са причина за самоубийства и убийства, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР