Войник от американската армия е арестуван и обвинен в участие

...
Войник от американската армия е арестуван и обвинен в участие
Коментари Харесай

Американски войник бе обвинен в заговор за смъртоносна атака в Турция

Войник от американската войска е задържан и упрекнат в присъединяване в скрит план за смъртоносно нахлуване против неговата част в Турция, съобщи AP.

Итън Мелцер на 22 години от Луисвил, щата Кентъки, е избран като " вътрешен зложелател " в обвинителния акт на федералния прокурор на Манхатън Одри Строс. Тя сподели, че боецът е предоставял информация на екстремистка група за местонахождението и ограниченията за сигурност на неговата част. Групата, която възнамерявала нападението, е разпозната като Орден на деветте ангела - неонацистка формация с расистки претекстове, заяви Новини.бг.

" Мелцер е бил стимулиран от расизъм и ненавист, до момента в който е опитвал да извърши този краен акт на изменничество ", уточни прокурорката Одри Строс. Той е постъпил в армията през декември 2018 година, а се е свързал с екстремистката група през 2019 година Войникът е задържан на 10 юни и са му повдигнати обвинявания в опит за оказване на поддръжка на терористи и скрит план за ликвидиране на членове на армията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР