Войник от американската армия е арестуван и обвинен в участие

...
Войник от американската армия е арестуван и обвинен в участие
Коментари Харесай

Американски войник обвинен в заговор за смъртоносно нападение срещу неговата част в Турция

Войник от американската войска е задържан и упрекнат в присъединяване в скрит план за смъртоносно нахлуване против неговата част в Турция, съобщи Асошиейтед прес.

Итън Мелцер на 22 години от Луисвил, щата Кентъки, е избран като "вътрешен зложелател " в обвинителния акт на федералния прокурор на Манхатън Одри Строс. Тя сподели, че боецът е предоставял информация на екстремистка група за местонахождението и ограниченията за сигурност на неговата част. Групата, която възнамерявала нападението, е разпозната като Орден на деветте ангела - неонацистка формация с расистки претекстове.

"Мелцер е бил стимулиран от расизъм и ненавист, до момента в който е опитвал да извърши този краен акт на изменничество ", уточни прокурорката Одри Строс.

За пръв път! Коронавирусът тръшна боец от Съединени американски щати

Той е постъпил в армията през декември 2018 година, а се е свързал с екстремистката група през 2019 година Войникът е задържан на 10 юни и са му повдигнати обвинявания в опит за оказване на поддръжка на терористи и скрит план за ликвидиране на членове на армията.

Итън Мелцер употребявал интернет, с цел да дава информация за размера на неговата част, предстоящи направления в Турция, въоръжение и качества за защита.

Информацията е била предоставяна на разположение, за което се счита, че работи с екстремистката група, за осъществяване на смъртоносно нахлуване с доста жертви. По време на разпит на 30 май Мелцер е признал своята роля в планирането на офанзивата, като и че задачата й е била да аргументи колкото се може повече жертви измежду членовете на неговата част. На въпрос дали е бил наясно, че нахлуване против неговия ескорт може да заплаши личния му живот, той дал отговор, че неговият живот няма значение спрямо това, което щяла да провокира офанзивата, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР