Войната, започната от агресора Русия срещу Украйна, би могла да

...
Войната, започната от агресора Русия срещу Украйна, би могла да
Коментари Харесай

Пионтковски: Украйна ще победи седмица след като получи ATACMS и F-16 в достатъчно количество

Войната, стартирана от агресора Русия против Украйна, би могла да бъде завършена в границите на седмици, в случай че Украйна получи няколко стотин изтребители F-16 и няколко стотин далекобойни ракети ATACMS. Такова мнение израви пред изданието Гордон живеещият в Съединени американски щати съветски политолог и журналист Андрей Пионтковски.

" F-16 въобще е нещо фантастично. Това са летящи платформи за Противовъздушна отбрана, когато се появят над черноморската акватория, всички тези офанзиви против южните пристанища неотложно ще секнат. Още нещо – това е настъпателно оръжие. Те могат да долетят до същия този Енгелс и да унищожат цялата стратегическа авиация на Русия. " – акцентира политологът.

Той счита, че войната може да завърши даже без Украйна да използва това оръжие, основното изискване е то да бъде предадено на отбраняващата се страна.

" Твърдя, че войната ще завърши даже без да бъде употребявано това оръжие. Когато руснаците бъдат сигурни, че то е на територията на Украйна, разрушителните процеси(започнали със събитията от 24 юни), които са в ход във военно-политическото управление на Русия, ще доведат до логически свършек. “ – означи той.

„ Украйна ще победи седмица след решението на американците да дават задоволително количество самолети F-16 и ракети ATACMS. Дори няма да се наложи пълномащабното им използване в бойни условия. Ситуацията в Кремъл е такава, че там се надяват, че (…) в Америка ще победи линията на Барнс и Съливан и те ще принудят Украйна да смекчи позицията си и да се откаже от безусловното евакуиране на окупационните войски. (Това в никакъв случай няма да стане.) Това дефинира продължаващата опозиция на Москва. Когато тези ракети и самолети се появят на територията и във въздушното пространство на Украйна, Кремъл ще разбере, че няма никаква вяра за това, няма да му останат никакви шансове. Ако Путин се съпротивлява, те просто ще го махнат. “ – уточни Пионтковски.

Той съобщи, че неналичието на F-16 и ATACMS принуждава Украйна да основава свое оръжие, което " трансформира разпоредбите на играта " – политологът засяга украинските морски дронове.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР