Войната вече е в самия англоамерикански Запад, в САЩ трещи

...
Войната вече е в самия англоамерикански Запад, в САЩ трещи
Коментари Харесай

Хибридна война във фаза на остри провокации

Войната към този момент е в самия англоамерикански Запад, в Съединени американски щати трещи идиотска караница за и срещу законно определения президент, във Великобратия дими брекзитът

Според „ Уолстрийт джърнъл “ вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс в действителност е оповестил втора студена война, този път на Китай. Вече се води една такава с Русия под названието хибридна. В изявление за Си Би Ес президентът Доналд Тръмп съобщи, че „ никой не се отнася към Америка толкоз зле, колкото Европейски Съюз “. И още, че „ Китай съставлява по-голяма опасност за Съединени американски щати от Русия от позиция на интервенция в избори “.

Студената война на англо-американската империя във тип на хибридна се разраства, обектите й за неприятелско влияние стават от ден на ден. Обозначени са за отговорни и подлежащи на наказания по разнообразни аргументи. Русия – по геополитически, по тази причина натискът е всеобхватен и изключително провокативен. Виновна е, тъй като съществува и предвид на оцеляването си се съпротивлява. Има големи благосъстояния, само че не ги дава без пари. Организира и други за общ отпор.

Китай стана нетърпим основно по стопански и идеологически аргументи. Инициативата „ Един пояс, веднъж “ не им харесва, „ Дипломацията на задълженията “ ги нервира, внедряването в промишлеността на най-нови технологии ги вбесява.

Управлява компартия. Самолетоносачите и подводниците им стават повече, в космоса мощно напират, все по-надълбоко проникват в Щатите вместо в Сибир… Та тъй като репресират уйгурите и тибетците, би трябвало да ги репресира чичо Сам!

Иран е разгласен за хронично неприятен, защото не го харесват Израел и Саудитска Арабия. На всичкото от горната страна има и геополитическа стойност, изключително опрял тил в Русия и взаимодействащ стопански с Китай. Затова упрекнаха Иран в присъединяване в „ злонамерена активност “, скъсаха контракта за дружба с Иран, отхвърлиха Протокола на Международния съд на Организация на обединените нации и вкарват нови наказания. Били единственият метод „ да се постави завършек на поддръжката на тероризма, на стратегиите за създаване на ракети и други подривни дейности, реализирани от иранския режим “.

Турция стана отговорна, защото настойчиво се съпротивлява против израелския копнеж за основаване на самостоятелен Кюрдистан и отиде на общи дейности с Русия и Иран в Сирия и другаде в Близкия Изток. Опъна се президентът Ердоган, не съумяха да го унищожават посредством военния прелом, че след това глобалистично да разпаднат и тази страна. Сега Израел е рисково за него претрупан да извършва задания, които до неотдавна се осъществиха от Турция. Затова й основават съществени финансово-икономически проблеми, които в Анакара нарекоха „ икономическа война “.

Евросъюзът е разгласен за крив, към този момент и злоумишлен, тъй като пробва да се съпротивлява против очевидното желание на Вашингтон да го накара да заплати огромна част от сметката по воденето на англоамериканската студена война с останалия свят. Поддържането на международната надмощие е доста скъпо начинание, съпроводено е с причиняването на разнородни ощетявания и неправди по отношение на от ден на ден страни по света. С повишаването на съпротивителните сили на подложените на угнетяване и плячкосване става още по-скъпо, защото те разумно се съюзяват за отпор.

Неизбежно е, изключително когато се премине границата на толерантност по отношение на разнообразните форми на принуждение, острите провокации и диктата за поддържане на хегемонията. Но самата логичност на имперското държание води до тези резултати. Тогава ще нарушаваме всички правила, ще пренебрегнем подписани контракти, ще им покажем кой е Шефът, у кого са хлябът и ножът, кой държи в ръка огромната сопа!

Още при започване на 1999 година писахме в „ Монитор “, че новият международен ред няма да издържи диктата на един хегемон, само че той няма да се откаже от това желание. Толкова по-скъпа ще бъде цената на неизбежния неуспех. Войната към този момент е в самия англоамерикански Запад. В Съединени американски щати бучи и трещи идиотската караница за и срещу законно определения президент, дими брекзитът и във Великобратия, доколкото й е останало великолепие. Остро е нужно напрежението да се изнесе на открито.

Започнаха с войната на НАТО за разпад на Югославия. Днес шефът на пакта Столтенберг се излага да твърди, че бомбардирали сърбите за тяхно положително. Към 2006 година по данни на „ Пю Рисърч Център “ имащите позитивно отношение към Съединени американски щати слизат във Франция от 62% на 39%, в Германия – от 78% на 37%, в Испания – от 50% на 23%, даже във Англия от 83% на 56%. Ужас! А през 2017 година сондаж на „ БиБиСи Уърлд Сървис “ демонстрира, че единствено в 4 страни в света по- огромната част от популацията гледа на Съединени американски щати позитивно. Англия, Мексико и Канада не са измежду тях.

Дотам доведоха насилствените с оглед крайната цел ходове. Правени в подтекста на разбираемата за всички линия на държание: „ Ще ви принудим да вършиме каквото ви наредим, като безропотно приемете, че сме богоизбранци! “. Ще наказваме несъгласните както и с каквото можем; ще манипулираме ежечасно посредством наличните ни осведомителни канали; ще сблъскваме съперниците си за взаимното им избиване, ще претопяваме народите в общ „ казан “ до цялостно обезличаване и разпрашаване до ошашавени човеци, ще разделяме, с цел да ви владеем.

Това е посланието на настоящия чичо Сам, по този начин националноотговорните политици по света разшифроват дейностите му. По отношение на основните съперници на хегемонията Китай и Русия се осъществят четири съществени тактики: замесване за наказания против тях на страните от Европейски Съюз, Япония и още няколко мощно подвластни държави; демонстрации на мощ, безотговорност и жестоко неспазване на контракти и общоприети правила; приписване на двете планове и дейности, които в действителност са присъщи на Съединени американски щати и НАТО.

Към тези дейности по отношение на всички останали се прибавя пробутване на всички места и по всевъзможен начин на неолиберализма като единствена идеология; на лъжливата народна власт като само допустима форма за управление; налагане на $ като единствена аварийна валута. В друг размер същите практики се ползват и в самите Съединени американски щати, и в другите четири англо-саксонски страни от същинския Запад – Англия, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Може на всички места фрапантно да им се смъква рейтингът, само че ще прибавят от същото още повече. И ще не престават с увеличение и изостряне на провокациите до приемане на корав отпор, друго нямат за отстояване на остатъците от международното си владичество. Така към този момент сполучливо парират желанията и първите опити на президента Тръмп за каквато и да е смяна в посока на признание на очевидния геополитически факт – еднополюсният свят отминава в историята и е доста по-разумно това да не докара до унищожителна международна война.

Вътре в страните от същинския Запад е разломът, напрежението от вътрешните люти битки пробват непременно да изнесат на открито. Затова е истеричното бесуване в Съединени американски щати против Тръмп и хакерите от Русия и Китай. Социалните мрежи към този момент са се обърнали против своите жители. Ако през август. Facebook блокира над 650 съветски и ирански сметки, наскоро в Съединени американски щати са блокирани над 800 профила, били разпространявали „ лъжливо и дезинформиращо наличие “. Пол Чел, от който Зукерберг краде концепцията за обществената мрежа, твърди, че той сътрудничи на спецслужбите.

Fox News заяви, че легендата за „ наговарянето на изборния щаб на Тръмп с Русия била готова още през 2016 година Списание New York Magazine написа, че тези обвинявания трябвало да лишат Тръмп от опцията да оспори успеха на Клинтън. Възможно е и Русия да е опитвала влияние върху изборите в Щатите, само че сигурно по-активно се е намесвал Китай, неведнъж повече Саудитска Арабия, да не приказваме за още по-заинтересувания Израел.

И във Англия набиват явни глупости за съветски отровители на Скрипал и дългата ръка на несъществуващите Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ГРУ МО. Измислици в жанр „ Потьомкински села “, „ Павлик Морозов “ и „ Голодомора в Украйна “. Такaва фейкпродукция против геополитическия си съперник там създават най-малко от 200 години. Но в Източна Европа съвсем никой не търси за информация Военновъздушни сили. В западния Европейски Съюз много жители им хващат религия, фейковете там се появяват по едно и също време в няколко страни и се популяризират в още някои.

Враждебните нюанси в пропагандата неизбежно води до враждебно държание и сигурно води до враждебни реакции. В предишното по този начин нееднократно се е стигало до огромни войни. Напрежението се предава и нараства към и във всички страни в НАТО и Европейски Съюз, вижда се и у нас. Натискът да се включваме по-активно в акциите против Русия, Китай, Иран и други страни се долавя все по-широко, което крие за България съществени опасности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР