Войната в Украйна - украинските военни са отблъснали най-малко 4

...
Войната в Украйна - украинските военни са отблъснали най-малко 4
Коментари Харесай

Зеленики поиска от САЩ ракети с голям обсег

Войната в Украйна - украинските военни са отблъснали минимум 4 офанзиви в региона на Угледар и Бахмут, оповестяват от Генералния щаб в Киев, представени от Българска национална телевизия.

 

За да се оправи с врага, страната ни има потребност от ракети с огромен обхват - това беше един от акцентите в среднощното послание на президента Володимир Зеленски.

 

Украйна се нуждае от ракети с отдалечен обхват, с цел да попречи на (руските) окупатори да разположат ракетните си установки някъде надалеч от фронтовата линия и да унищожават с тях украинските градове ", сподели Зеленски.

 

Той също по този начин съобщи, че не трябва да има никакви " табута " при доставката на оръжия за Украйна, с цел да се отбрани от съветската експанзия.

 

" Ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че сътрудниците ни ще отворят тези жизненоважни доставки, в това число доставката на АTACMS и други сходни оръжия ", сподели той.

 

ATACMS може да се придвижва по-далеч от всички американски оръжия, които са били доставени на Украйна до момента.

 

Според Politico Зеленски безрезултатно е изискал ATACMS по време на персоналния си диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън във Вашингтон на 21 декември.

 

Съединени американски щати не са склонни да доставят ATACMS заради опасения от ескалация - настояват, че те могат да бъдат употребявани за нахлуване на съветска територия.

Поддръжниците на доставката на ATACMS отвръщат, че невъзможността на Киев да поразява цели, ситуирани надалеч от фронтовата линия, води до гибелта на доста украинци и мощно затруднява Украйна да изгони съветските войски от територията си.

 

В ход са ускорени договаряния сред Киев и неговите съдружници по отношение на настояването на Украйна за ракети с огромен обхват, които страната твърди, че ще ѝ оказват помощ да попречи на Русия да унищожава украинските градове, съобщи почитан помощник на президента Володимир Зеленски, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Украйна получи обещания за западни бойни танкове и търси изтребители, с цел да отблъсне съветските и про-московски сили, които постепенно напредват по част от фронтовата линия.

" За да отслабим фрапантно основното оръжие на съветската войска - артилерията, която те употребяват в този момент по фронтовите линии - ние се нуждаем от ракети, които ще разрушат техните хранилища ", съобщи президентският консултант Михайло Подоляк за украинска телевизия. Той добави, че на окупирания от Русия Кримски полуостров има над 100 артилерийски склада.

" Затова, първо, договарянията към този момент се водят. И второ, договарянията напредват с интензивен темп ", уточни Подоляк, без да даде повече детайлности.

 

Зеленски заяви също, че е подписал декрет, с който утвърждава предложение на Съвета за национална сигурност и защита за налагане на наказания на 185 юридически и физически лица, употребявани от Русия за " железопътен превоз на персонален състав и военно съоръжение ".

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР