Войната в Украйна ще продължи много дълго и ще прерасне

...
Войната в Украйна ще продължи много дълго и ще прерасне
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Войната в Украйна ще прерасне в гражданска и ще е много кръвопролитна

Войната в Украйна ще продължи доста дълго и ще прерасне в гражданска. Това съобщи водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов от Хисаря.

" Аз настоявам, че няма да свърши, а ще продължи дълго. Ще е доста по-кръвопролитна и с доста жертви. Ще прерасне в революция ", разяснява Борисов, отбелязвайки, че не е склонен с тезата на президента Румен Радев, че борбите ще свършат бързо.

" Темата през днешния ден е война. Колкото и да се пробват да я показват Янев и Радев като спор, Киев е под обстрел - това е война. Нищо не оправдава войната и човешките жертви. Точка ", безапелационен беше водачът на ГЕРБ.

По думите му протичащото се в Украйна ще навреди на туризма в България, както и ще бъде рисково от финансова и икономическа позиция.

" " Доставки на желязо, на стомана - всичко това завършва. Газ имаме, то е последното, което ще спре, само че цялата верига на доставки, съдбовно е за нас. В момента метал за строителството може да влезе в някакви естествени цени единствено от Турция, само че там има квоти ", изясни Борисов.

Той означи и че е наясно, че у нас има доста проруски настроени хора, само че и те виждат какво се случва.

" Знам, че и на тях не им е прелестно като гледат какво става. Гледах президентът Путин - излъчваше грубост и жестокост. Какво ще се случи нататък, ще забележим ", сподели някогашният министър председател.

" Аз се безпокоя за всеки погубен и ранен. Вярно, починалите в Украйна са колкото дневно у нас умират от Коронавирус. Ще има тежка дестабилизация в района за доста години напред ", добави той.

И уточни, че войната в Украйна в този момент идвала по поръчка на българските ръководещи, с цел да се оправдават с нея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР