Войната в Украйна продължава вече повече от 10 месеца. В

...
Войната в Украйна продължава вече повече от 10 месеца. В
Коментари Харесай

Германия е готова да финансира Украйна дългосрочно

Войната в Украйна продължава към този момент повече от 10 месеца. В това време Киев търси помощ от западните си сътрудници, като най-честата форма на поддръжка е посредством оръжия. Освен оръжията обаче Украйна получава и средства, които да насочи към разнообразни елементи от стопанската система си.

Една от страните, които към този момент са отпуснали пари за Украйна, е Германия. По-рано тази година Берлин даде безплатен грант на Киев в размер на 1 милиарда евро, като съгласно финансовия министър Кристиан Линдер е нужно и останалите страни от Европейския съюз да поемат сходен ангажимент.

Берлин изцяло поддържа основаването на " постоянна, предвидима рамка " за подкрепяне на украинското държавно управление, съобщи Линднер в изявление за Financial Times. Стабилната и предвидима рамка се изготвя от Европейски Съюз, като се чака Европейската комисия да показа предложение за финансиране през 2023 година " Подходът на части, който имахме тази година, беше в действителност сложен за всички участници, изключително за украинското държавно управление ", прибавя той.
Реклама
Европейски Съюз е подложен на рецензии поради безредния метод при изпращане на помощ към Киев, като недоволството идва и от Украйна, и от Съединени американски щати. Близо половин година след оповестяването на финансов пакет от 9 милиарда евро Европейски Съюз към момента не е съумял да се сплоти към детайлностите за последните 3 милиарда евро от помощта.

Германия е част от повода за бавния прогрес, защото упорства финансирането да включва безплатни средства, а освен заеми, поради опасенията по отношение на способността на Киев да изплати дълга. Линднер алармира, че Германия към момента вижда риск от претоварване на Украйна с спомагателен дълг. " Нуждаем се от добра композиция от грантове и заеми ", споделя той. " Трябва да имаме поради устойчивостта на украинския дълг. Ето за какво Германия беше толкоз ангажирана с концепцията за безплатни средства през 2022 година По отношение на безплатни средства ние бяхме вторият максимален донор за Украйна след Съединени американски щати. "

Брюксел работи върху проект за предплатено разпределяне на 18 милиарда евро на Киев през идната година като част от интернационалните старания за запълване на дефицита на финансиране, който е сред 38 и 40 милиарда евро. Според план на спорен документ на комисията " мощно облекчената " поддръжка (финансиране при по-благоприятни условия, в сравнение с може да се откри на финансовите пазари) ще се дава от Европейски Съюз на всяко тримесечие, като задачата е първият транш да бъде провиснал " доста рано " през новата година.

Най-ефективният метод може да бъде събирането на средства от пазарите, обезпечени от по този начин наречения запас в бюджета на Европейски Съюз - разликата сред действителните разноски и максимума, който Европейски Съюз може да събере от страните членки. Това обаче ще изисква единомислещата поддръжка на страните от съюза.
Реклама Свързани публикации Руският хайлайф стартира да мисли за бъдеще без Путин 31 октомври 2022, 13:45 Пшеницата и царевицата нарастнаха след отдръпването на Русия от зърнената договорка 31 октомври 2022, 11:50 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР