Войната в Украйна продължава вече осем месеца. Жител на украинското

...
Войната в Украйна продължава вече осем месеца. Жител на украинското
Коментари Харесай

Руснаците казаха, че са освободители, а ни ограбиха: Животът под окупация в Херсон

Войната в Украйна продължава към този момент осем месеца. Жител на украинското село Крешченовка споделя за случай, който потвърждава и нейното безумство.

69-годишният Федир живее в южната Херсонска област, част от която беше освободена от украинските войски по-рано през октомври. Той споделя пред BBC какъв брой тежка е била ситуацията там.

" Руснаците споделиха, че са освободители, а те просто започнаха да ни ограбват! Главата ме боли от всички обстрели, през първите няколко месеца съвсем умряхме от апетит ", споделя мъжът пред кореспондент на английската медия.

Фадир споделя по какъв начин руснаците са взели колата му, мебелите и даже матраците от вкъщи му. На съвсем всяка къща на неговата улица са нанесени вреди. В селото към момента няма ток и вода, а локалните поданици разчитат на помощта на доброволци за подсигуряването на храна.

На юг от село Крешченовка пътят е с неприятна настилка, като тук-там се срещат купчини изкопана пръст - отбранителна мярка за принуждаване на съветските сили да тръгнат единствено по един-единствен маршрут. Но те по този начин и не стигат по-далеч. Полетата са осеяни с съветски ракети, които са останали невзривени поради меката почва.

Селата в региона са в по-голямата си част разрушени както от окупацията, по този начин и от неотдавнашното избавление. Въпреки злокобната тишина, има придвижване. Край пътищата се ремонтират украински коли. Линейки и танкове понякога се движат напред-назад откъм град Херсон.

 На юг от село Крешченовка пътят е с неприятна настилка, като тук-там се срещат купчини изкопана пръст - отбранителна мярка за принуждаване на съветските сили да тръгнат единствено по един-единствен маршрут.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР