Войната в Украйна: Ожесточени боеве се водят в районите на

...
Войната в Украйна: Ожесточени боеве се водят в районите на
Коментари Харесай

Войната: Приоритет на Москва е целият Донбас, заяви Лавров

Войната в Украйна: Ожесточени боеве се водят в регионите на Лисичанск и Бахмут. Има известие, че град Лиман към този момент е под съветски надзор. Тази заран двама души пострадаха при мощна детонация в окупирания от съветските сили град Мелитопол, където локалното население оказва мощна опозиция.

Части на приетата единствено от Москва Донецка национална република към този момент се движат в посока Славянск, който е на към 85 км от Северодонецк и е съвсем на географската граница на Донбас. А единствено на 16 км от Славянск е Краматорск.

Приоритет на Москва е целият Донбас - район, който обгръща Донецка и Луганска области, заяви съветският външен министър Сергей Лавров. Ако това стане, Украйна ще бъде лишена от излаза си към море.

Руските сили са проникнали в Северодонецк, който е основен за завладяването на Луганска област. Там към този момент се водят улични боеве, заяви шефът на регионалната администрация Сергей Гайдай и прикани жителите да стоят в укритията. Евакуацията на цивилни от региона е прекъсната, защото е прекомерно рискова.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани за по-голямо единение в Европейски Съюз, с цел да бъде утвърден шестият пакет от наказания против Русия, който планува петролно ембарго.

" Време е повече да не сте разединени, а да сте единно цяло ", сподели Зеленски във видеообръщение към срещата на върха в Брюксел.



Междувдременно френски публицист от осведомителния канал BFMTV е умрял при съветски обстрел край Северодонецк, оповестиха френските управляващи и желаеха транспарантно следствие. Това е осмият публицист, умрял в Украйна от началото на войната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР