Войната в Украйна не само не намалява желанието на хората

...
Войната в Украйна не само не намалява желанието на хората
Коментари Харесай

Войната удари неочаквано имотния пазар и кредитите, ще се изненадате как!

Войната в Украйна освен не понижава желанието на хората да купуват парцели, а в противен случай - води до рекорден растеж на жилищните заеми. В края на май отпуснатите от банките ипотечни заеми са в размер на 14,875 милиарда лева, което е растеж с 18,3% по отношение на същия месец на предходната година, оповестиха от Българска народна банка.

Така растежът на жилищните кредити повтори върха, който беше реализиран през март. През април нарастването на ипотечните заеми беше малко по-ниско - с 18,1% на годишна база. Оказва се, че три следващи месеца има извънредно висок растеж на банковите заеми за покупка на жилища и къщи. Сред аргументите за това е желанието на хората са спасят парите си от инфлацията с покупка на парцели.

Потребителските заеми на семействата в края на май са в размер на 14,12 милиарда лева, което е нарастване с 12,3% на годишна база. А общият размер на заемите за семействата нараства с 14,5%, или с 3,868 милиарда лева за година и в края на май доближава 30,6 милиарда лева

Заемите за предприятията за година нарастват с 3 милиарда лева, или с 8,5% до 38,8 милиарда лева Депозитите в банките за година се усилват с 9,3 милиарда лева до 105,7 милиарда лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР