Войната в Украйна може да продължи няколко години това каза

...
Войната в Украйна може да продължи няколко години това каза
Коментари Харесай

Бивш съветник на Путин: Войната в Украйна може продължи няколко години

" Войната в Украйна може да продължи няколко години " това сподели някогашният консултант на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През Андрей Иларионов пред молдовската медия Нюзмейкър.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5583
" По думите на някогашния чиновник в Кремъл президентът в Москва е почнал да обмисля ликвидирането на самостоятелна Украйна още през 2005 година, след по този начин наречената Оранжева гражданска война. (Вълнения в Киев и други градове, почнали в края на 2004 година, довели до прегласуването на балотажа за президент и избирането за държавен глава на проевропейски настроения Виктор Юшченко на 26 декември същата година) ", добави изданието.

" Ако Путин реализира тази си цел, той няма да се спре с Украйна. Русия ще се насочи към Молдова, Литва, Латвия, Естония ", сподели още Иларионов.

На въпрос по кое време се чака краят на войната в Украйна Иларионов отговори: Тук има две " спирачки ". Първата е в случай че на съветския водач му се случи нещо, или сдаде властта.

" Втората " спирачка " е изборите за президент на Съединени американски щати. Американците ще гласоподават за държавен глава на 5 ноември 2024 година Ако Джо Байдън бъде заменен, неговият правоприемник на поста ще встъпи в служба на 20 януари 2025 година В случай че новият собственик на Белия дом заеме по-агресивна позиция  във връзка с Русия, войната в Украйна би могла да завърши до края на същата година ", допусна Иларионов.

" Ако обаче Байдън остане президент на Съединени американски щати, или в случай че възможният нов американски държавен глава продължи неговата политика, тогава войната в Украйна може да  продължи дълго време ", съобщи още екссътрудникът в Кремъл.

По думите на Иларианов Съединени американски щати и техните съдружници не оказват задоволително помощ на Украйна.

" Иларионов бе консултант на Путин по икономическите въпроси от 2000 до 2005 година Той додаде оставка в символ на противоречие с вътрешната политика на президента. В момента Иларионов работи за интернационален мозъчен концерн в Съединени американски щати ", уточни Нюзмейкър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР