Войната в Украйна е в основата на колосалния“ натиск на

...
Войната в Украйна е в основата на колосалния“ натиск на
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия попадна под ударите на Запада заради конфликта в Украйна

Войната в Украйна е в основата на " колосалния “ напън на Запада върху Сърбия. Това разгласи президентът на Сърбия Александър Вучич в послание към нацията, представено от водещите средства за всеобща информация в западната ни съседка.

" Ако погледнете деликатно последните няколко месеца, след началото на спора в Украйна, то той се трансформира в един от най-големите проблеми, вярвате или не, за Сърбия. На първо място, заради повода, че се набиваме в очите на обществеността, тъй като не наложихме наказания против Руската федерация, а по-късно и заради непрекъснатите произшествия, провокирани от ръководството на косовския министър председател Албин Курти “, акцентира Вучич.

" Няма подозрение, че когато се приказва за района, отправната точка е протичащото се в Украйна. Те (ЕС) пристигнаха с бич, само че има нещо друго - вложенията и търговията с Европа ", добави президентът на западната ни съседка.

Вучич също по този начин изрази безпокойствие от опцията за разширение на спора в Украйна. " Страхувам се, че обстановката в Украйна ще се утежни, споровете ще се разрастват, притеснявам се, че ще се трансферират и на други територии “, призна Вучич. По думите му задачата на Сърбия в този подтекст е да предотврати прехвърлянето на спора на личната си територия.

Вучич неведнъж е казвал, че присъединението на Сърбия към политиката на наказания против Русия няма да докара до позитивни резултати. На 10 ноември предходната година в изявление за медиите той предизвести, че Белград ще наложи наказания против Москва " единствено с дамоклев меч над главата “.

След началото на войната в Украйна Вучич разгласи в послание към нацията, че Сърбия поддържа териториалната целокупност на Украйна, само че няма да постанова наказания против Руската федерация. Страната обаче краткотрайно спря ученията на армията и полицията с всичките си задгранични сътрудници. Той означи, че Сърбия счита Русия и Украйна за приятелски страни, съжалява за протичащото се в източната част на Европа и е подготвена да даде филантропична помощ на Киев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР