Войната в Украйна е белязана от силите на злото, защото

...
Войната в Украйна е белязана от силите на злото, защото
Коментари Харесай

Папата осъди отвратителните деяния в Украйна

Войната в Украйна е белязана от " силите на злото ", тъй като води до ужасяващи дейности като клането на цивилни, съобщи Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, представен от Българска телеграфна агенция.

Изявлението на светия отец беше прочетено пред участниците в междурелигиозно поклонение в символ на взаимност с украинския народ, в Чернивци, Западна Украйна. Поклонението беше проведено от основания в Израел междурелигиозен институт " Пророк Илия ".

" Сегашният миг ни оставя надълбоко обезпокоени, тъй като е белязан от силите на злото ", се споделя в посланието. " Страданието, породено на толкоз доста нежни и беззащитни хора; многото изклани цивилни и почтените жертви измежду младите; отчайващото състояние на дамите и децата. Всичко това безпокои съвестта ни ", акцентира главата на католическата черква.

Папата отхвърля определението на съветския президент Владимир Путин, като назовава спора в Украйна " война ", а не " специфична интервенция ", отбелязва Ройтерс. Според Кремъл изказванията, че съветски сили са направили военни закононарушения, екзекутирайки мирни жители в Украйна, са " чудовищна имитация ", целяща да очерни съветската войска.

В поклонението участваха и евреи, индуисти, мюсюлмани, будисти и почитатели на други религии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР