Войната в Близкия Изток измести фокуса от тази в Украйна,

...
Войната в Близкия Изток измести фокуса от тази в Украйна,
Коментари Харесай

Помощта на САЩ и ЕС за Украйна ще продължи, въпреки войната в Близкия Изток

Войната в Близкия Изток измести фокуса от тази в Украйна, само че съгласно редица анализатори това няма да отслаби уговорката на Съединени американски щати и Европейски Съюз към Киев. Олександър Мусиенко от Центъра за военно право в Украйна счита, че доставените американски ракети ATACMS ще изиграят основна роля за хода на контраофанзивата.
Мисля, че когато приказваме за западния свят, за западната коалиция, е доста значимо да покажем на автокрациите и диктаторските режими, че западният свят е обединен. Защото ще се окаже, че някой в Русия, някой в Иран, някой в Пекин ще си намерения, че ще победи. Така че мисля, че тази поддръжка ще бъде с Украйна. И мога да видя доста образци за това. Защото сега имаме ракети с отдалечен обхват, Abrams. чакаме F-16 при започване на идната година и аз съм убеден, че ще получим мощна поддръжка.
Олександър Мусиенко, Center for Military Legal Studies

Украйна твърди, че сполучливо е употребила ракетите с отдалечен обхват, с цел да унищожи девет съветски хеликоптера, както и муниции, система за противовъздушна защита и други средства на две летища в окупираните от Русия региони по-рано тази седмица. Според Ройтерс Киев употребява и мощно подложените на критика касетъчни муниции, които са неразрешени даже за превозване в редица страни. Припомняме, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изиска в допълнение финансиране за Украйна в размер на 60 милиарда Долара, откакто по-рано Конгреса взе решение да ореже помощта за Киев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР