Войната в Близкия изток - американският държавен секретар Антъни Блинкен

...
Войната в Близкия изток - американският държавен секретар Антъни Блинкен
Коментари Харесай

Израел показа най-голямата, открита досега, фабрика за оръжия в Газа

Войната в Близкия изток - американският държавен секретар Антъни Блинкен е на посещаване в Израел. Той към този момент беседва с президента Ицхак Хeрцог. Ще се срещне с премиера Бенямин Нетаняху и външния министър Израел Кац.

Тел Авив е последната спирка от следващата близкоизточна обиколка на Антъни Блинкен от началото на войната сред Израел и Хамас.

" Това е четвъртата Ви обиколка от началото на войната в Газа. И ние сме доста признателни за поддръжката и за уговорката към сигурността на Израел, и за това, че се вършиме допустима успеха ни в тази война ", съобщи Ицхак Херцог, президент на Израел.

" Пристигам от няколко страни - Турция, Гърция, Йордания, Катар, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия. Ще желая да споделя чутото от техните водачи с президента, както и с премиера по-късно през днешния ден. Ще поговорим и със фамилии на заложници за нашите неуморни старания за връщането на пленените ", Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати.

Четири арабски страни и Турция са изразили подготвеност, дружно със Съединени американски щати, да се включат във възобновяване на Ивицата Газа след края на войната - това е новината, която Блинкен ще съобщи на израелските водачи. И за следващ път ще упорства израелската страна да направи повече за отбраната на цивилните и за гарантиране на достъпа на палестинците до филантропична помощ.

Разговорите се чакат да бъдат комплицирани, необикновен след ликвидирането на водачи на Хамас и Хизбула, разясняват анализатори.

Междувременно израелската войска сподели най-голямата открита досега фабрика на Хамас за произвеждане на оръжие.

" Влязохме във фабриката, в която са създавани ракети с огромен обхват. Могат да поразяват цели на разстояние 100 км. След това са превозени със специфичен асансьор, основан за сандъците с муниции. Виждаме детонаторите, които са създавани с тези машини с цифрово-програмно ръководство ", сподели Даниел Хагари, представител на армията.

Става дума за комплекс от тунели и цехове, а боеприпасите са създадени с материали с двойна приложимост, твърди Тел Авив.

" Те са направени от желязо, от материали с двойно предопределение, предоставени от Израел за палестинците. Те е трябвало да отидат в селското стопанство, за торове, за земеделие. Машините с цифрово-програмно ръководство са предопределени за лечебни заведения. Циментът беше, с цел да се помогне в строителството. Вместо това " Хамас " построи терористична мрежа от тунели, трансформира ракетите в свое главно произвеждане и употребява всичко, което може! ", сподели още Даниел Хагари, представител на армията.

От армията осведомиха, че при поредна офанзива през днешния ден в Хан Юнис са убити към 40 палестински бойци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР