Войната се води между Украйна и Русия, тя не е

...
Войната се води между Украйна и Русия, тя не е
Коментари Харесай

Кольо Колев: Тази война не е наша

" Войната се води сред Украйна и Русия, тя не е наша. Защо би трябвало да се определим, на следващия ден войната ще свърши, а ние още ще сме съседи с двете страни и би трябвало да играем уравновесено. Ние не сме за никой, единствено за България ". Това съобщи за " Твоят ден " по NovaNews социологът Кольо Колев.

По думите му проблема с Украйна води до алтернатива в обществото. " Възможно е да има разтърсване в обединението поради различията за въоръжаването на Украйна, Българска социалистическа партия така и така направи крачки към своето обезличаване, това ще е последния гвоздей в ковчега. Никой не е заинтригуван от предварителни избори, само че може и да се случат ", уточни той. И посочи, че идва време на съществени турболенции в стопанската система.

От своя страна политологът доцент Стойчо Стойчев счита, че има цивилизационен разлом в обединението. " Продължаваме Промяната " са популисти без позиция. Трябва да се вземат решения, даже когато ще те лишат от огромна част от своя електорат. Популизмът продължава да е предизборна тактика ", акцентира той. И добави, че подпомагането с боеприпаси Украйна не значи присъединение към войната. " Не се демонстрира ново начало в ръководството на обществените финанси, нито при Борисов, нито в този момент ", означи Стойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР