Войната с Русия навлиза в продължителна фаза. Това каза във

...
Войната с Русия навлиза в продължителна фаза. Това каза във
Коментари Харесай

Украйна се готви за продължителна война

Войната с Русия навлиза в " продължителна " фаза. Това сподели във вторник министърът на защитата на Украйна Oлексий Резников, до момента в който съветските войски се пробват да поемат цялостен надзор над източната и южната част на страната.

" Русия се готви за дълготрайна военна интервенция, сподели Резников пред министрите на защитата на Европейския съюз и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи Агенция Франс Прес. Войната навлиза в продължителна фаза ", добави той в речта си, чийто текст беше оповестен на страницата му във Facebook.

Според Резников съветските войски сега построяват укрепления в Запорожка и Херсонска области, с цел да " реалокират в защита, в случай че е належащо ".

Основните старания на Кремъл в този момент са ориентирани към " обграждане и заличаване на групи от въоръжените сили на Украйна в Донецк и Луганск, основаване и поддържане на сухопътен кулоар от Русия до Крим и довеждане докрай на окупацията на Южна Украйна ", добави той.

Резников прикани западните съдружници на Украйна за повече съгласуваност при доставките на оръжие за Киев, " с цел да освободят нашите територии допустимо най-скоро ".

ТЕМА преди 9 часа 694 преди 10 часа 701 преди 17 часа 1826
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР