Войната по пътищата почерни стотици семейства у нас. Сред хората,

...
Войната по пътищата почерни стотици семейства у нас. Сред хората,
Коментари Харесай

Страшна трагедия в Русе с 16-годишна отличничка от Математическата гимназия

Войната по пътищата почерни стотици фамилии у нас. Сред хората, чийто живот се е трансформирал вечно, са и родителите на 16-годишната Петя Йорданова от Русе. Момичето почина на бул. " България " преди 8 години, откакто бе блъснато от тежкотоварен камион, оповестява Bulgaria ON AIR.

Датата 20 май 2009 година се оказва съдбовна за отличничката от Математическата гимназия в Русе. Бързайки за учебно заведение, тя пресича бегом пътното платно, което краткотрайно е в двете посоки поради ремонт на булеварда. За злощастие е ударена от камион и умира на място.

" Тогава подлезът беше негоден, и то с години негоден. Това принуди Петя и доста други хора да пресичат от горната страна по булеварда. Веднага след случая общинарите се задействаха ", показа бащата на Петя.

Три месеца след случая виновният водач се спогажда с прокуратурата за условна присъда от 10 месеца и половин година без брошура. Това обаче не удовлетворява почернения татко.

" Моето предпочитание е да има действителни санкции, а освен на книга, тъй като неприятното е, че законите не се съблюдават. Виновни са цялата конструкция на правораздаването, тъй като в случай че има ефикасни санкции, хората биха се замислили за нарушаванията, когато знаят какво ги чака ", уверен е Пламен Митев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР