Войната няма победител, а губещите са невинни цивилни, заяви външният

...
Войната няма победител, а губещите са невинни цивилни, заяви външният
Коментари Харесай

Чавушоглу призова хуманитарните коридори в Украйна да са отворени без никакви пречки

Войната няма победител, а губещите са почтени цивилни, съобщи външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу след извършената през днешния ден тристранна среща със Сергей Лавров и Дмитрий Кулеба в Анталия.

Турция акцентира, че филантропичните коридори в Украйна би трябвало да бъдат отворени без никакви спънки, споделя той.

Двете страни - Русия и Украйна, желаеха Турция да се причисли към тях на масата за договаряния в навечерието на Дипломатическия конгрес в Анталия, съобщи турският външен министър.

Русия и Украйна се срещнаха за първи път на министерско ниво от началото на войната, споделя още той.

„ Не бива да се чакат чудеса от тази среща, само че е доста значимо, че започнаха контакти на това равнище. Това бяха първите договаряния на равнище министър. Нямаше упования, в това число и у мен, че ще бъдат регистрирани всички претенции ”, акцентира Чавушоглу по време на конференцията.

Той означи, че разчита в последна сметка разговорът да се придвижи на равнище водачи на Русия и Украйна.

Една от точките в дневния ред на тристранната среща е била организирането на среща сред президента на Русия Путин и президента на Украйна Зеленски, споделя Чавушоглу.

Турция прикани да не се чакат моментални резултати от тристранната среща в Анталия.

По думите му, срещата на двамата министри – Лавров и Кулеба, е протекла в комплицирана конюнктура, само че без никакво напрежение. „ Срещата беше доста цивилизована ”, сподели той.

Чавушоглу акцентира, че „ нито една от страните не е повишила звук по време на диалозите ”. Той съобщи, че Турция има подготвеност още веднъж да провежда среща на външните министри на Русия и Украйна, в случай че страните изискат това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР