Войната никога не може да бъде оправдана и е от

...
Войната никога не може да бъде оправдана и е от
Коментари Харесай

Папа Франциск: Войната е от полза само на производителите на оръжия

" Войната в никакъв случай не може да бъде оправдана и е от изгода единствено за производителите на оръжия ", акцентира през днешния ден Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март. Той напомни за изтреблението на милиони евреи във връзка идния в събота Ден на възпоменание на Холокоста, съобщава Българска телеграфна агенция.

" Възпоменанието и осъждането на това ужасяващо изтребване на милиони евреи и хора от други вероизповедания, което се случи през първата половина на предишния век, оказват помощ на всички нас да не забравяме, че логиката на омразата и насилието в никакъв случай не може да бъде оправдана, тъй като отхвърля самата ни човещина ", изясни той.

Италианската еврейска общественост осъди повишаването на антисемитските настроения. Лидерите назовават погрешно и потреблението на термини като " геноцид " по отношение на офанзивите на " Хамас " на 7 октомври в южен Израел и военния отговор на Израел в Газа. 

Във вторник ръководителката на еврейската общественост Наоми Ди Сени заяви, че маратоните в Италия, които обичайно са отбелязвали Дните на паметта за Холокоста, тази година са анулирани заради съображения за сигурност.

Тя също по този начин се оплака от неназовани католически водачи, които са свели до най-малко признаването на случилото се на 7 октомври като терористичен акт спрямо правото на Израел да се пази. Тя не назова имена, само че някои еврейски водачи се оплакаха от първичните мнения на Франциск, в които той не уточни " Хамас " по име и се оплака като цяло, че " сме минали оттатък войната... това е тероризъм ".

Впоследствие папата постоянно е споменавал за страданията както в Израел, по този начин и в Газа, и съответно осъди нападението от 7 октомври.

Франциск съобщи, че тазгодишното възпоменание се пада на фона освен на войната в Газа, само че и в " измъчената Украйна ", и прикани за молебствия за жертвите. Той се обърна към политическите водачи с молбата да ценят човешкия живот, като сложат завършек на войните.

" Нека не забравяме: Войната постоянно е проваляне, постоянно ", сподели Светият отец. " Единственият " победител " са производителите на оръжие. "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР