Войната не ги спира – румънците карат ски в разкъсваната

...
Войната не ги спира – румънците карат ски в разкъсваната
Коментари Харесай

Войната не ги спира: Румънците си карат ски в Украйна

Войната не ги стопира – румънците карат ски в разкъсваната от война Украйна. Това излиза наяве от материал на естник “Адевърул ”. Според него най-големият украински ски курорт Буковел, който се намира в Карпатите, е обичана дестинация на румънците. Особено за тези, които живеят в северната част на страната.

Курортът в Ивано-Франковска област разполага с към 70 км писти, отговарящи на интернационалните стандарти. Посещава се и от деца с проведени екскурзии с рейс. 31 от общо 60 писти са отворени.  Дневната ски карта коства 180 леи (72 лева.). Има 16 въжени транспортни уреди с потенциал 34 700 души на час.

Цените в курорта са по-ниски от преди година – нощувката е сред 100 и 1000 леи (40 и 400 лева.). А в доста хотели се приказва румънски

Хората споделят своя опит в ски групи във Facebook. Има и публична онлайн общественост Буковел Румъния (Bukovel Romania), излиза наяве от обявата.

„ Пристигнах през вчерашния ден на граничния пункт „ Сигет “. Проверката на документите лиши най-много 15 минути. Няма признаци на спор в региона. В Буковел всичко е обикновено, безшумно ”, споделя един от румънците, карали ски в курорта.

„ Единственият надзор на колата беше на митницата, отворих багажника и това беше. По пътя имаше армейски контролно-пропускателни пунктове, само че желаеха единствено паспорти, от време на време ни пропускаха без инспекция “, разяснява различен румънец.

„ Всичко е ужасно! Всеки е със здрав разсъдък, в това число контрола на пътя (войниците се усмихват)!

„ Много добър път. На пунктовете, като им кажеш, че отиваш в Буковел, даже не ти поглеждат паспортите. Курортът е цялостен ”, отбелязва трети.

Украйна подаде кандидатура за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2022 година, а Буковел беше един от главните кандидати за съществена сцена на игрите, само че в последна сметка беше решено Зимните олимпийски игри да се проведат в Пекин.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категорията Живот 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР