Войната навлиза в нов етап. Ситуацията не може да се

...
Войната навлиза в нов етап. Ситуацията не може да се
Коментари Харесай

Международен анализатор: Войната в Газа навлиза в нова фаза

Войната навлиза в нов стадий. Ситуацията не може да се сложи на обща повърхност, защото от една страна имаме демократична страна, а от другата терористична организация. Това съобщи в студиото на Euronews Bulgaria интернационалният анализатор Давид Леви по отношение на 4-дневното помирение сред Израел и Хамас и размяната на заложници против пандизчии. По мнението не Леви „ примирието и размяната работеше относително добре, само че в това време имаше обтягане на нервите до последния миг. В последна сметка – 39 индивида плюс 11 непознати служащи, бяха освободени. Целта на Израел е да освободи колкото се може повече заложници “.

Според Леви за Хамас „ човешкият живот няма стойност. Заложниците ще бъдат държани, ще освободят няколко деца, бебета, майки и ще оставят няколко индивида, които няма да пуснат “.

По думите му „ Израел желае удължение на примирието, спасяването на един живот е висша задача “.

Д-р Ронен Декало, който се включи от израелския Ашдод по Вайбър, съобщи, че „ Хамас пробват всяка минута да ни тероризират. “ „ Очакваме примирието да продължи, единствено в случай че се връщат заложниците “, добави той, като акцентира, че и в Северен Израел хората не живеят обикновено, избягали се от градовете, тъй като са подложени на засилени удари от страна на „ Хизбула “ от Ливан.

Цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР