Войната на Русия в Украйна значително повиши риска от глобално

...
Войната на Русия в Украйна значително повиши риска от глобално
Коментари Харесай

Часовникът на Страшния съд е на 90 секунди от самоунищожение на планетата

Войната на Русия в Украйна доста увеличи риска от световно самоизтребление , предизвести Бюлетинът на атомните учени във вторник, премествайки часовника на Страшния съд до най-близката му точка до среднощ до момента, написа The Hill.

Часовникът на Страшния съд има за цел да мери най-сериозните опасности за човешкото битие , с цел да окаже напън върху международните водачи да се ангажират още веднъж да се оправят с провокации на равнище изгубване, като опасността от потребление на нуклеарно оръжие, само че се разрасна, с цел да включва заплахите от климатичната рецесия и биологичния риск, като пандемията от COVID-19.

Часовникът се реалокира на 90 секунди преди среднощ , с 10 секунди по-близо, в сравнение с когато беше година, малко преди Русия да стартира нашествието си против Украйна на 24 февруари. Консорциумът от учени означи тогава, " че без бързи и целенасочени дейности, в действителност пагубните събития са по-вероятни ", сподели във вторник Рейчъл Бронсън, президент и основен изпълнителен шеф на Бюлетина на атомните учени. Бюлетинът на атомните учени по-рано осъди нашествието на Русия в Украйна и назова реториката на съветския президент Владимир Путин по отношение на потреблението на нуклеарни оръжия " възмутителна ".

" Възможностите спорът да излезе отвън контрола остават огромни ", предизвести Бронсън, цитирайки по-ранното предизвестие на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, че светът е навлязъл във време на нуклеарна заплаха , невиждано от разгара на Студената война.

Съобщението от Бюлетина на атомните учени се случи в същия ден, когато посланикът на Съединени американски щати на Конференцията на Организация на обединените нации за нуклеарно разоръжаване подлага на критика Русия за закъснение за повторно на стратегическите нуклеарни договаряния сред Вашингтон и Москва , ориентирани към понижаване на нуклеарните оръжия. Русия по-рано сподели, че е отсрочила срещата за договарянията поради поддръжката на Съединени американски щати за Украйна.

Попитани от съветски кореспондент във вторник по какъв начин нуклеарните договаряния сред Вашингтон и Москва могат да се възобновят, до момента в който Съединени американски щати и други западни народи разискват изпращането на танкове и оръжия с огромен обхват на Украйна, някогашни международни водачи и учени се оповестиха за продължение на въоръжаването на Украйна .

" Мисля, че имат потребност от повече танкове ", сподели Елбегдорж Цахия, някогашен президент и министър-председател на Монголия, за Украйна. " Те нямат време да чакат. Мисля, че имат потребност от повече поддръжка. Още оръжия, повече танкове. "

Стив Фетър, професор по социална политика в Университета на Мериленд и член на Бюлетина на атомните учени, сподели, че Съединени американски щати и Русия би трябвало да могат да продължат нуклеарните договаряния макар войната в Украйна , " тъкмо както направихме по време на най-мрачните дни на Студената война ", само че също по този начин предизвести Русия да не успее в Украйна.
 Медведев изяснява на човечеството, че Русия нападнала Украйна, тъй като Западът е отговорен
Медведев изяснява на човечеството, че Русия нападнала Украйна, тъй като Западът е отговорен

Пак приказва за Трета международна война и желае да отстрани всички разнообразни политически сили в Русия

" Ако Русия надделее в Украйна, други неядрени страни може да стигнат до заключението, че не могат да бъдат предпазени от нахлуване против съперници с нуклеарно оръжие и това може да подкопае режима на неразпространение и да подхрани нов кръг от разпространяване ", сподели той.

Войната на Русия в Украйна също утежни други световни провокации , като изменението на климата и биологичния риск. Бюлетинът на атомните учени разгласява своите открития за първи път на британски, съветски и украински с желанието да бъдат прочетени в най-засегнатите столици, сподели консорциумът от учени.

Сузет Маккини, шеф на науките за живота в Стърлинг Бей и член на Бюлетина на атомните учени, повдигна предизвестието по отношение на биологичните закани, както естествени, по този начин и основани от индивида .

Тя предизвести, че Русия, Северна Корея и Иран не престават да поддържат стратегия за биологични оръжия и че рискът Русия да разположи биологични оръжия в Украйна " продължава да ескалира, защото изискванията там стават все по-хаотични ".

Три години след началото на пандемията от COVID-19, Маккини сподели, че интернационалната общественост би трябвало да усъвършенства способността си да предотвратява епидемии от заболявания , с цел да ги открива бързо, когато се появят, както от заболявания, произхождащи от животни и предадени на хора, по този начин и от лабораторни произшествия. " Събития като COVID-19 към този момент не могат да се смятат за редки, протичащи се един път на век ", сподели тя.

Що се отнася до изменението на климата , нахлуването на Русия в Украйна е асъдействало за две противоположни динамичности, сподели Сиван Карта, старши академик в Стокхолмския екологичен институт. Натискът за обособяване от съветския експорт на нефт и газ подтиква вложенията във възобновими енергийни източници , сподели Карта, само че високите цени на природния газ " подтикнаха безумен напън за създаване на нови доставки на природен газ " и краткосрочната взаимозависимост от въглища в електроцентралите, " което миналата година е рекордно високо за световното ползване на въглища. "

В заключителните си думи Бронсън сподели, че приближаването на часовника към среднощ изпраща обръщение към обществеността да упражни по-голям напън върху водачите да се оправят с тези съдбовни опасности. " Сега сме в обстановка, в която водачите не вършат това, което би трябвало и ние обезверено се нуждаем от обществеността , с цел да сме сигурни, че се концентрират върху основни въпроси ", сподели тя.

" Тези, които слушат, споделят... " през днешния ден не се усеща по-безопасно ", те не са сами. Ние сме доста загрижени за това. Никой не може да направи това самичък, само че всеки може да направи нещо. И с това ние се надяваме, че преместването на часовника, до момента в който оценяваме къде са заканите, е мотиватор, че всички ние би трябвало да обърнем внимание на тези основни проблеми. "
 Учени: За първи път от края на ВСВ, светът е застрашен в най-висока степен от нуклеарна война
Учени: За първи път от края на ВСВ, светът е застрашен в най-висока степен от нуклеарна война

Интересува ви пробивът в енергетиката за термоядрен синтез - в действителност става дума за нуклеарни оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР