Войната на Израел срещу Газа уби повече от 32 000

...
Войната на Израел срещу Газа уби повече от 32 000
Коментари Харесай

Джон Миършаймър: Влиянието на израелското лоби върху политиката на САЩ е толкова силно, колкото винаги

Войната на Израел против Газа умъртви повече от 32 000 души и аргументи необятно публикувана филантропична злополука. Тъй като Израел продължава офанзивите си против Газа и броят на цивилните жертви продължава да нараства, Съединени американски щати са изправени пред възходяща реакция за своята военна и финансова поддръжка за Израел.

Тази седмица Съединени американски щати се въздържаха от гласуването на резолюция за преустановяване на огъня в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, позволявайки мярката да бъде призната. Но Съединени американски щати обявиха, че въздържанието не е сигнал за смяна в политиката или поддръжката към техния съдружник.

На различен фронт войната на Русия против Украйна продължава с неотслабваща мощ, като жертвите нарастват. Докато Съединени американски щати дадоха обещание милиарди долари военна помощ на Украйна, законодателството е в застой в Конгреса.

Как актуалните спорове и дипломатическо напрежение въздействат върху световното състояние на Вашингтон? И може ли това да алармира за края на еднополярността на Съединени американски щати?

Тази седмица в особено издание на UpFront...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР