Войната между Русия и Запада тепърва предстои. Това мнение сподели

...
Войната между Русия и Запада тепърва предстои. Това мнение сподели
Коментари Харесай

Васил Кендов: Войната между Русия и Запада тепърва предстои!

Войната сред Русия и Запада занапред следва . Това мнение показа в обществената мрежа Фейсбук финансистът Васил Кендов . Той написа разбор за хода на войната в Украйна и значимостта на Авдеевка . Публикуваме неговия коментар без редакторска интервенция:

„ Има едно селце в Украйна, което се назовава Авдеевка. То се намира до гр. Донецк и оттова украинците бомбардираха град Донецк след отделянето на Донбас през 2015 година от Украйна.

В Донецк пък направиха „ Алея на ангелите “, където на монумент изписват имената на децата, починали в резултат на тези бомбардировки.

Преди войната (СВО) Украйна беше постоянно подложена на критика от интернационалната общественост за тези бомбардировки, само че единствено толкоз.

Защо е толкоз специфична Авдеевка?

Ако следите спора, ще видите по какъв начин в първите дни руснаците се разходиха по цяла Украйна, единствено до Авдеевка не съумяха да се приближат. Причината е, че при започване на войната (СВО), Зеленски изпрати там 50 000 от най-добре подготвените бойци на Украйна. Обучавани и селектирани от 2015 година по НАТО стандарти.

Злите езици приказват, че това са най-фанатичните бойци, чиято идеология е нацизмът.

Аз персонално считам, че в това има много огромна доза истина. Освен това в Авдеевка от 2015 година са строени бункери и укрепления, още веднъж от НАТО инженери. Оръжието и оборудването също е западно.

Вчера съветските Телеграм канали оповестиха спирането на главните пътни артерии за доставяне на Авдеевка и тамошния гарнизон. От през вчерашния ден снабдяването се прави единствено през полетата, което много облекчава съветските оператори на дронове.
С две думи, съгласно това, което съм чел и ревизирал, в Авдеевка е гръбнакът на украинската войска, а руснаците са на път да го прекършат.

Имаше и преди известия, че са отрязани пътищата към Авдеевка, само че се оказаха фалшив. От месец обаче проследявам сводките и напредъка на руснаците беше доста муден и с пъклен доста жертви от съветска страна. Докато руснаците могат да си го разрешат, за украинците не съм сигурен. Доколкото съм си приказвал с украинци, те към този момент много са набрали на личното си държавно управление. Май стартира да им писва да се борят и умират за корумпираните си политици. Много постоянно руснаците се държат с тях по-човешки от личните им бойци и администрация.

Защо отстранявам толкоз време на Авдеевка?

Смятам, че има 2 съществени репера за приключването на тази война (СВО) – единият е унищожаването на гарнизона в Авдеевка, другият е завладяването на Одеса. Войната няма да завърши до момента в който Руснаците не вземат Одеса, без значение какви апели вършат за мир страните.

В поддръжка на тази моя теза е вчерашният триумф на украинските сили, които постепенно и методично унищожават съветския черноморски флот. Потопили са още един съветски десантен транспортен съд.

А черноморският флот е от изключителна значимост за Русия. И руснаците го знаят. Горе-долу нещата там са по този начин: Няма Крим- няма Русия, Няма черноморски флот – няма Крим. Има украинска Одеса – няма Руски черноморски флот.

Не се заблуждавайте, войната сред Русия и Запада занапред следва. Затова постоянната съветската войска е към момента непокътната, а Съединени американски щати не влизат в пряк спор с Китай. Турция също има искания, само че те ще си мълчат и траят, тъй като вземат ли страна, другата страна стартира да поддържа 10 млн. кюрди в Южна Турция.
Едно би трябвало да е ясно на всички – Турция в никакъв случай няма да бъде другар с Русия. Две империи в съседство не могат да бъдат другари дълго, само че могат постоянно да бъдат противници.

Бог да елементарни момчетата и цивилните от двете страни, които са починали и ще загинат до края на спора.

А през това време Дедо Джо се готви за избори, пробвайки си да си спомни какъв го дирят в Украйна. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР