Войната между Русия и Украйна продължава. А докато политиците се

...
Войната между Русия и Украйна продължава. А докато политиците се
Коментари Харесай

ДОКАТО ПОЛИТИЦИТЕ ВОЮВАТ: Руснаци в Поморие предлагат подслон на братята си украинци

Войната сред Русия и Украйна продължава. А до момента в който политиците се боричкат, с най-голямата обич и поддръжка два приятелски народа си подават ръка в сложен миг. Репортер на " Флагман " се срещна с Константин Утешев – руснак, боен инженер, който от 2016 година живее в България. Той е непретенциозен и мил човек, с очи, от които прозира угриженост. Застава пред нас очевидно обезпокоен, само че с отворено сърце. Казва, че не е единствен, има доста други като него – съкрушени от интернационалната обстановка и разрастващия се спор руснаци, живеещи в и Несебър, които към този момент са приютили братя и оказват помощ, с каквото могат.
свързани новини2901преди 1 часа
„ Имам две фамилии, които са ми другари – едните са от Херсонска, а другите – от Черкаска област в Украйна. Там сега се водят бойни дейности. Аз им предложих при положение на изключителна обстановка да ги приема в България “, стартира описа си Константин Утешев.

„ Като жител и човек ориста на тези хора не ми е безразлична, по тази причина им предложих да ги приема. Те ми благодариха за поканата, само че към този момент имат намерение да останат в Украйна. Аз им споделих: „ Имайте поради, че постоянно имате къде да дойдете и да се подслоните, с каквото мога, ще ви оказа помощ “, споделя още Константин.

Той живее в България от 2016 година, преди този момент е работил в Русия като боен инженер - строител.

„ Затова прелестно разбирам какъв брой са рискови постройките при тези бомбардировки и опустошения “, споделя руснакът.

Днес той е отишъл при нотариус по други каузи, само че и по този въпрос. „ Попитах би трябвало ли да попълня формуляр, че съм подготвен да приема бежанци. Той ми сподели да се обърна към юриста си, който ме увери, че няма потребност, защото в България украинците имат статут на бежанци “, продължава да приказва Константин Утешев.

„ В живота е като в шахмата – на нас не ни е известно какво ще се случи в бъдеще. Аз съм срещу войната и считам, че всички въпроси би трябвало да се решат по изкусен път. Но дипломацията, освен украинската и съветската, само че и международната не съумя да реши този проблем “, споделя мъжът, който непрестанно поддържа връзка със свои другари в Украйна и откровено се надява скоро войната да е единствено неприятен спомен за всички.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР