Войната между премиера Иван Костов и главния прокурор Никола Филчев

...
Войната между премиера Иван Костов и главния прокурор Никола Филчев
Коментари Харесай

Филчев: Костов е хванат на местопрестъплението

Войната сред премиера Иван Костов и основния прокурор Никола Филчев продължава. Поводът е книгата, която Костов показва, и която, съгласно подръжниците му, разкрива истините за прехода и рецензиите на Филчев, че някогашният министър-председател плагиатства.

" Със своите записки Костов се пробва да оправдае престъпната приватизация, която докара народа до просешка сопа. Опитва се да скрие своя решителен принос за разсипването на българската страна – за да избегне съда на историята. Той желае да внуши на хората, че е огромен властник, който схваща от всичко (в това число от наказателно право и криминология) и който е направил положително на всички. Иска хората да си мислят, че Костов е строителят на модерна България, че той е основателят на пазарната стопанска система и на демокрацията ", разяснява през днешния ден Филчев пред организация " БЛИЦ ". 

" Костов мощно се надява народът да го разгласи за светец. Но от записките излиза наяве, че Костов е един лъжец, който преписва непознати разработки по наказателно право и ги показва за свои.  Лошо е да те заловен че крадеш. Особено на остарели години. Язък за записките. Те му донесоха повече щета, в сравнение с изгода ", добавя Филчев.

" Костов твърди, че направил изявление пред Народното събрание в края на 1997 година и от него аз съм преписал. На това се вика тепегьозлък. Моите изявления по отношение на престъпността на прехода и наказателното законодателство са преди неговото изявление по време. Имам 15 изявления по тази тематика, от които три на немски език ", споделя още някогашният основен прокурор.

Филчев продължава да твърди, че Костов го е преписал и го е направил с аргумента:

" Иска да каже „ Вижте ме, какъв брой съм интелигентен, какъв тъничък ценител съм и на наказателното право дори ”. Той не помни, това което всички знаят за него, че е едно семпло счетоводителче – експерт обаче по мръсните интервенции: подслушване, следене, очерняне и други…

След го хванах да краде, Костов по този начин се обърка, че стартира да приказва нелепости - по какъв начин през 1995 година аз съм преписал неговото изявление от 1997 година Всичко е ясно – Костов е заловен на мястото на престъплението, комплициран е, наакан е, смърди лошо…Не може да се управлява. Не схваща, какво приказва ", изригна още Филчев. 

Той добави, че още преди време е обърнал внимание на тогавашния министър председател, че става въпрос за негови публикации: " Вместо да предложи управнически решения на Народното събрание по отношение на престъпността, министър-председателят чете асистентски публикации от списанията. При среща споделих ясно на Костов: „ Това са мои публикации. Не е редно да се четат в Народното събрание. Още повече от непознато име ”. Той отвърна „ Радвай се, че твоя публикация стана част от моето изявление ”.

Никола Филчев добави, че даже счита да съди някогашния министър председател .

" За закононарушението плагиатство законът планува две години отнемане от независимост (чл. 173 НК). Като имам поради, на какво ниво е правосъзнанието на Костов, допустимо е той въобще да не осъзнава, че кражбата на непознато произведение е закононарушение ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР