Войната между Израел и Хамас вече засяга икономиките в региона,

...
Войната между Израел и Хамас вече засяга икономиките в региона,
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас засяга регионалните икономики, предупреждава ръководителят на МВФ

Войната сред Израел и Хамас към този момент визира стопанските системи в района, предизвести ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ). < /p>

„ Погледнете прилежащите страни – Египет, Ливан, Йордания – там към този момент се виждат каналите на влияние “, сподели Кристалина Георгиева пред Инициативата за бъдещи вложения (FII) в столицата на Саудитска Арабия Рияд в сряда.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Произраелски манифестации позволени в Индия, само че палестинската взаимност е потушена Снимки: Израелски въздушни набези изравняват домове, убиват десетки по едно време в Южна Газа Израел ще откаже визи на чиновници на Организация на обединените нации след речта на Гутериш за войната в Газа Войната Израел-Хамас: Списък на основни събития, ден 19 завършек на списъка

МВФ е смутен от трагичната загуба на живот в епицентъра на войната, само че също по този начин и от унищожаването и намаляването на икономическата интензивност вследствие на вилнеещия спор, сподели тя.

„ Това, което се случва в Близкия изток, се случва във време, когато растежът е муден и лихвените проценти са високи, а разноските за обслужване на дълга се покачиха заради Коронавирус и войната “, добави шефът на МВФ.

Палестинската формация Хамас провежда шокираща офанзива против Израел на 7 октомври, като умъртви минимум 1400 души и взе към 220 заложници, съгласно израелските управляващи.

Израел отговори с безмилостно бомбардиране на Газа и съвсем цялостна обсада по суша, море и въздух; Министерството на здравеопазването на Газа споделя, че до момента 5791 души са били убити в обсадената територия.

Георгиева приказва ден откакто титаните от Уолстрийт споделиха на форума, че войната може да нанесе тежък удар на международната стопанска система, изключително в случай че притегли други страни.

„ Това, което виждаме, е повече нерви в това, което към този момент беше обезпокоителен свят “, сподели Георгиева.

„ Имате страни, подвластни от туризма – несигурността е палач за притока на туристи “, сподели тя, описвайки евентуалната икономическа цена за страните в района, преди да изброи съответни опасности.

„ Инвеститорите ще се срамят да отидат на това място. Разходи за застраховка – в случай че желаете да преместите артикули, те се покачват. Рискове от още повече бежанци в страни, които към този момент одобряват повече. ”

Годишното събитие на FII, наречено „ Давос в пустинята “, нормално служи като късмет за Саудитска Арабия да показва вътрешни стопански промени, чийто триумф, съгласно саудитски чиновници, частично зависи от районната непоклатимост.

Докато няколко високопоставени лектори се обърнаха към актуалните районни разтърсвания, присъстващите на FII подчертаха потенциала на Саудитска Арабия, най-големият експортьор на нефт в света, да устои на разтърсвания и да финансира промени, употребявайки своето надълбоко джобно суверенно благосъстояние фонд, Публичният капиталов фонд.

Междувременно, говорейки пред израелските медии в сряда, министърът на финансите на страната Бецалел Смотрич сподели, че директните разноски за войната на Израел против Газа са към 1 милиард шекела (246 милиона долара) дневно.

Той нямаше оценка на непреките разноски за стопанска система, отчасти парализирана от всеобщата готовност на военни резервисти и ракетните офанзиви от палестински въоръжени групи.

Смотрич също не беше обезпокоен от понижаването на рейтинга на S&P Global във вторник на вероятността на Израел от „ постоянна “ на „ отрицателна “.

„ Негативната вероятност отразява риска войната Израел-Хамас да се популяризира по-широко или да повлияе на кредитните индикатори на Израел по-негативно, в сравнение с чакаме “, сподели организацията за кредитен рейтинг.

Смотрич назова проверката надолу „ паника “ и сподели, че не чака огромни дефицити на Израел макар рецесията.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР