Войната между Израел и Хамас се води не само на

...
Войната между Израел и Хамас се води не само на
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас и в дигиталното пространство

Войната сред Израел и " Хамас " се води освен на терен, само че и в цифровото пространство. От началото на спора, " Хамас " стремително популяризира видеа с принуждение и смущаващо наличие през обществени мрежи с по-нисък надзор. Групировката от дълго време създава мощна система за агитация, с цел да печели световна поддръжка за своите цели, се споделя в разбор на американската фондация за отбрана на демокарцията. В същото време, фрагменти в които има принуждение, само че в поддръжка на израелската идея, се появяват вместо реклами в детски видео игри. Ройтерс цитира случаи в най-малко пет европейски страни. От началото на войната Израел е вложил над милион $ във видеосъдържание.



Дойде бледен и изплашен, споделя Мария-Хулия. Шестгодишният ѝ наследник реди пъзел на телефона си, когато играта е прекратена от клип, на който се виждат бойци на " Хамас ", ужасени израелски жители, подиуми на принуждение, и се появява обръщение: Онези, които ни навредиха ще платят висока цена!

Мария-Хулия Касис: " Той знаеше, че това е нещо, което не трябва да вижда на телефона си, тъй като ние направляваме до какво има достъп. Детето знае, че не би трябвало да вижда принуждение или кръв. А първото, което се е появило е било окървавена раница. Той изтича при мен и ме попита - какво прави това нещо на телефона ми, аз нищо не съм натискал. Взех телефона и видях - имаше облици, някои скрити и обръщение - " Хамас " е Ислямска страна, споделяше се, че те убиват и отвличат деца, идващото дете може да е вашето. "



Не е ясно по какъв начин клипът е попаднал във видеоиграта на момчето. Но това не е индивидуален случай, твърди Ройтерс. Подобни про-израелски клипове се появяват в разнообразни приложения за игри и свободно време в пет европейски страни - Англия, Франция, Австрия, Германия и Нидерландия.

" Тези послания идват от държавното управление на Израел и това не е изненадващо, въпреки всичко те са една напредничава нация. Израел доста интензивно употребява цифровата дипломация, с цел да ангажира обществото мнение с тази война. Балансът обаче доста сложен. В модерното изкуство на войната един път имаме същински кръвопролитията, и имаме и борбата за оформяне на публичните настройки ", сподели проф. Нанси Сноу, Калифорнийски университет.

Повече от 200 бебета, деца, възрастни почтени мъже и дами са отвлечени от терористите на " Хамас ". " Хамас " отвлече нашите близки, на следващия ден може да са вашите. " Хамас " е Ислямска страна - още едно посланията в поддръжка на Израел, като преди този момент се появяват фрагменти с ракетни офанзиви, детонации, маскирани мъже. Компанията-разпространител на играта, с която се е занимавало детето на Мария-Хулия, обясняв, че не знае какво това видео е попаднало на тяхната платформа.



От управлението цифровия отдел на израелското министерство на външните работи потвърдиха достоверността на фрагментите и посланията, само че също не се ангажираха да обяснят по какъв начин те са попаднали в игра, която се игра от най-вече от деца. От ведомството обявиха, че видеото е част от огромна акция, която цели да активизира поддръжка за Израел. От началото на военните дейности - на 7 октомври до в този момент - за сходни видео-послания са изхарчени милион и половина $, допълниха от израелското външно министерство. И прибавиха, че има специфична директива наличието да не се предлага на лица под 18 години.

" Израел се изправя пред голямо предизвикателство с този послания... Според мен, би трябвало да се заложи на страданието на почтените и от двете страни. Защото, в последна сметка, всички дишаме един и същи въздух, загубата боли еднообразно ", сподели проф. Нанси Сноу, Калифорнийски университет.

Не е известно да има аналогични палестински послания, като се изключи няколко видеоклипа на арабски език, разпространявани от новинарска организация, обвързвана с палестинската власт.

Мария-Хулия Касис: " Не разбирам за какво да популяризират в игри. Дори те да са възрастни. Не е обикновено това пространство да се употребява за агитация, не мисля, че е уместно. "



Според специалисти, с посланията на израелското държавно управление би трябвало да се внимава, и да не се позволява то da стига до консуматори, които не са навършили 18 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР