Войната между институциите не я започнахме ние. Предизвикателството беше от

...
Войната между институциите не я започнахме ние. Предизвикателството беше от
Коментари Харесай

Дариткова: Войната между институциите не я започнахме ние

Войната сред институциите не я започнахме ние. Предизвикателството беше от страна на президента. Това сподели пред БНР Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ. Тя посочи, че ръководещите не са разкрили съответен мотив за обръщението на Румен Радев, в което той разгласи, че снема доверието си от държавното управление на Бойко Борисов.

" Събрахме се, обсъдихме и взехме решение, че от наша страна подсигуряваме почитание към институциите, взаимоотношение в границите на плануваното от закона, тъй като по този начин осъществяваме даденото ни доверие от българските жители, ангажираме се с това да имаме рационален разговор и разчитаме на същото отношение, тъй като това е в полза на България ", уточни Дариткова.

По думите ѝ от премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е пристигнало предлагането за понижаване на напрежението в връзките с президентската институция и оповестяване на помирение от страна на ръководещите.

За митингите под прозорците на властта

" Ние се отнасяме извънредно отговорно към всеки митинг ", сподели председателката на ПГ на ГЕРБ в предаването " Неделя 150 " по " Хоризонт " и посочи:  " Всеки митинг, който не е просто, с цел да се търси политическа рецесия и ранно събаряне на ръководещите от власт, може да бъде признат като коректив на ръководството ". Дариткова беше безапелационна, че не би трябвало да се се спекули с значими тематики и да се подклаждат страхове у хората по тематиката за влизането ни в " чакалнята " на еврозоната:

" Имаме ясно обединяване сред всички политически сили за това, че посоката на България е влизане в еврозоната. Това удостоверява и нашата евроатлантическа ориентировка, тъй като става дума освен за финансови параметри, а и за геополитическа ориентировка ".

Даниела Дариткова изрази очакване ГЕРБ да имат опция в идната една година да имат опция да осъществят програмата за ръководство на страната, с цел да могат на идващите избори още веднъж да изискат поддръжката на гласоподавателите за нов мандат.

За новината от Вашингтон

България е подложена на наблюдаване във връзка с корупцията с изключение на от Съединени американски щати и от европейския Mеханизъм за съдействие и инспекция, посочи Дариткова и съобщи, че чака в скоро време страната ни да се оправи с корупцията в размерите, в които са упованията и на самите жители. 

По думите ѝ обявяването на възбрана за арбитър Андон Миталов от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо да влиза в Съединените щати, евентуално е аргументирано и не е обвързвано единствено с разрешението, което съдията е издал на обвинявания за шпионаж водач на придвижване " Русофили " Николай Малинов да отиде в Русия, с цел да получи медал от президента Владимир Путин.

Лотарийните игри в ръцете на страната

" В интерес на българските жители е да може страната да управлява приходите от този бизнес по метод, по който да се даде опция те да се влагат в публичен интерес ", съобщи Дариткова. Тя разяснява, че не чака несъгласие от президента върху Закона за хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР