Войната между Huawei и правителството на САЩ се ожесточава с

...
Войната между Huawei и правителството на САЩ се ожесточава с
Коментари Харесай

Hongmeng е собствената операционна система на Huawei

Войната сред Huawei и държавното управление на Съединени американски щати се ожесточава с всеки минал ден, а новините към китайците са най-горещата тематика в софтуерния свят. След заповедта на Тръмп и последвалия бан от Гугъл за използването на Android лиценз, Huawei ще останат без основни функционалности в новите си телефони - Гугъл PlayStore, Maps, Gmail. И до момента в който войната се води към този момент на много фронтове и Huawei страдат и от лимитирани доставки на хардуер, през вчерашния ден се появи информация за собственат операционна система на китайците, коятоте ще употребяват в телефоните си оттук нататък.

Още през март се появиха клюки, че Huawei е създала лична опреационна система, ако връзките със Съединени американски щати и Гугъл се изопнат, както това се случи. Според източници от Китай към този момент имаме име за тази операционна система - тя се назовава Hongmeng и е разработвана интензивно още от 2012-а година. Според същите източници Huawei употребяват тази опрерационна система в мобилните си телефони от известно време в прикрит режим, с цел да тестват и събират информация за представянето и.

Все още не е ясно дали това ще бъде формалното име на новата опреационна система (най-вероятно отвън Азия тя ще се споделя по друг начин), само че значима детайлност за всички почитатели на марката и притежатели на Huawei устройства е, че Hongmeng ще работи с всички Android приложения чрез личния си магазин AppGallery.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР