Войната между чая и кафето е реална и битката е

...
Войната между чая и кафето е реална и битката е
Коментари Харесай

Чай срещу кафе: кое е по-полезно?

Войната сред чая и кафето е действителна и борбата е доста оспорвана.

Да, и двете съдържат кофеин, само че феновете на кафето считат хората, които пият чай, за луди, а пък хората, които пият чай настояват, че чаят е доста по-полезен от кафето.

И въпреки всичко кое е по-полезно?

Добрата вест е, че и двете питиета имат потребни свойства (но в чистата им форма- без захар и подсладители). Съществуват доста проучвания, които потвърждават потребните свойства на чая, само че в последно време се потвърждават и доста потребни свойства на кафето. Всъщност и двете питиета могат да бъдат част от здравословното хранене, в случай че се чувствате добре, когато ги пиете.

Ето какви са характерните неща, които би трябвало да знаете за чая и кафето:

Предимства на кафето: по-дълъг живот + по-добра памет

Тези печени зърна оферират доста повече от кофеин. Изследванията демонстрират, че потреблението на кафе може да помогне за попречване на хронични болести като диабет, хипертония и чернодробни болести. Кафето също може да отбрани паметта и мозъчната функционалност. Едно изследване откри, че пиенето на до три чаши кафе на ден се свързва с 65% понижен риск от заболяването на Алцхаймер.

Също по този начин кафето може да усъвършенства прочувственото ви богатство. Това се дължи на обстоятелството, че пиенето на кафе е мотив за обществени контакти.

Има изказвания, че кафето предизвиква рак...

Калифорнийски арбитър неотдавна откри, че фирмите за кафе би трябвало да слагат сигнален етикет за рак върху техните артикули. Това се дължи на акриламид, съединяване, открито в печените кафени зърна, обвързвано с рака при плъховете.

Но това е много пресилено. Няма задоволително доказателства, че кафето предизвиква рак. Кафето съдържа полифеноли и антиоксиданти, които в действителност защищават от инфектиране и развиването на някои типове рак. Кафето се свързва с понижен риск от ендометриален и колоректален рак.

Предимства на чая: по-силна имунна система + по-нисък риск от рак + по-силни кости
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР