Войната, която Русия започна в Украйна, очаквано доведе до санкции

...
Войната, която Русия започна в Украйна, очаквано доведе до санкции
Коментари Харесай

Украйна запази шанс да се класира за Мондиал 2022

Войната, която Русия стартира в Украйна, предстоящо докара до наказания в спорта за страната агресор, а във футбола те се оказаха най-тежки. " Сборная " бе извадена от баражите за международното състезание в Катар наесен, съветският женски тим няма да играе на Евро 2022, а клубните отбори са навън от евротурнирите.

Същевременно международната футболна федерация ФИФА и европейската централа УЕФА вършат всичко допустимо Украйна, макар тежката конюнктура в страната, да остане в борбата за Мондиал 2022 и вероятно да организира своите квалификационни мачове.

На 24 март отборът на треньора Олександър Петраков трябваше да играе полуфинален плейоф против състава на Шотландия в Глазгоу. Но още на 3 март - седмица след началото на съветското навлизане, украинската футболна федерация подаде във ФИФА молба за отсрочване на този дуел. Последва незабавно съвещание на ФИФА и УЕФА (като админ на плейофите на европейските отбори) и бе взето решение за отсрочване, с вярата до лятото обстановката да разрешава изиграването на дуелите.

" След консултация с УЕФА и четирите участващи асоциации членки в поток А на плейофите, беше единомислещо контрактувано, в дух на взаимност, да се одобри това искане. Мачът сред Шотландия и Украйна, в началото плануван за 24 март 2022 година, в този момент ще бъде отсрочен за избрания през юни прозорец. По този метод дуелът сред спечелилите от срещите Шотландия - Украйна и Уелс - Австрия също ще бъде отсрочен за юнския прозорец ", написа в решението на Изпълнителното бюро на ФИФА.

Полуфиналният плейофен мач Уелс - Австрия обаче ще бъде изигран, както е планувано - на 24 март 2022 година

За втората дата - 29 март (тогава трябваше да е финалният плейоф за класиране на Мондиал 2022), ФИФА и УЕФА изследват благоприятни условия засегнатите тимове да получат късмет да изиграят различни мачове, защото така и така към този момент са създали съответната подготовка и промени във вътрешния си футболен календар.

На последното си съвещание Изпълнителното бюро на ФИФА удостовери и отстраняването на Русия от плейофите за международното състезание и постанови, че отборът на Полша, който трябваше да срещне съветския на 24 март, продължава напред без игра. Той ще срещне на 29 март в Хожув спечелилия от другия полуфинален плейоф в поток Б - Швеция или Чехия, които ще играят в Солна (Шв).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР