Войната и фронта не са място за жени. Това е

...
Войната и фронта не са място за жени. Това е
Коментари Харесай

Лют скандал в Русия заради „Жените на фронта ги считали за проститутки“

Войната и фронта не са място за дами. Това е покруса. На тях се е гледало като на проститутки. Това декларира в изявление известната актриса Олга Погодина, която взе участие в новия филм „ Несъкрушим “, който е по екраните в Русия от 25 октомври. Думите й провокираха невъобразим сканал и разногласия, оповестява aif.ru
„ На нито един естествен човек не му е нужна война. От нея изгода имат само политиците, които я разпалват. Войната е нужна и на тези, които печелят големи пари от нея. Във кино лентата ние не демонстрираме герои, а историите на хора, които изрично не желаят да водят война. Войната е страшна покруса. „ За Родину, за Сталину! “ – Боже какъв девиз. Ненавиждам Сталин. Човек не умира на война поради лозунги, а с цел да избави живота на собствен непосредствен, - безапелационна е актрисата. Жената на война е покруса. Чного постоянно тя е била възприемана като продажница “, - продължава Погодина. Според нея тази тематика е била съзнателно прикривана по време на Съюз на съветските социалистически републики.

Във кино лентата се разкава историята на младия руски танкист Герой на Съветския съюз Семьон Коновалов. Странното е, че той е бил 22-годишен лейтенант, одеве приключил военно учебно заведение, а във кино лентата е показан като 40-годишен деец от Гражданската война в Испания. Тази „ жудожествена смяна “ в биографията на героя също провокира яростни разногласия.

Защитниците на тезата на Погодина дават образец с предходен филм, този на Фьодор Бондарчук за Сталинград. В него един от героите споделя: „ Не водиме война за Сталин, а да спасим девойката Катя “. „ Те водиха война за Катя “ е слоганът на последователите на тезата.

Словесни престрелки в мрежата провокира най-много изказванието, че дамите на война били считани за проститутки. Става дума за така наречен „ военно-полеви дами “. Изразяват се крайни отзиви, има даже закани за основателите на кино лентата.

В „ Несъкрушим “ Погодина е член на екипажа на Коновалов.

Противниците на това изказване са безапелационни, че на фронта през Отечествената война 1941 – 1945 година дами не са проституирали против възнаграждение. Това са измислици, безапелационни са те. И дават образец с Мария Октябърская. Нейният мъж умира като полковник на фронта през 1941 година Със спестяванията на фамилията тя заплаща основаването на цялостен танк. След това написа писмо на Сталин, в което го моли да бъде изпратена на фронта, с цел да отмъсти за своя брачен партньор. Така и става. Октябърская води война със своя танк две години. Ранена е тежко през 1944 година и умира в болница. Посмъртно и е присъдено званието Герой на Съветския съюз. Мария Октябърская продажница ли е или съветска жена, отмъщавала за гибелта на своя непосредствен, аргументират се критиците на „ Несъкрушим “.

Самият маршал Жуков е имал държанка, която назначил за персонална здравна сестра. През цялата война тя била до него.

Известната съветска оперна певица Галина Вишневская пък е била в щаба на Противовъздушна отбрана по време на войната. В книгата си „ История на живота ми “ тя написа: „ През тези страшни години, когато на плещите на женит легна голям товар, се случваха и разрушителни неща. Жени пиеха наедно с мъжете, пушеха махорка… Загубата на мъже и обичани докара до честен срив у доста от тях. “

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР