Война в Украйна: Центърът за кръвопреливане в Харков е ударен от руска бомба, казва Зеленски

...
Г-н Зеленски каза, че спасителните работници гасят пожари на мястото
Коментари Харесай

Г-н Зеленски каза, че спасителните работници гасят пожари на мястото и той описа атаката като „военно престъпление“.

< p>

Купянск е железопътен възел, който е на по-малко от 10 мили от фронтовата линия - и към този момент не е ясно колко хора са били убити или ранени.

Русия е по-рано отрече да е насочен към цивилни в пълномащабна инвазия, която уби хиляди хора, изкорени милиони и унищожи градове.

През цялата събота бяха докладвани експлозии и въздушни тревоги в цяла Украйна - включително в столицата Киев.< /p>

Руското сопрано Анна Нетребко, която отказа да осъди Владимир Путин, съди американската опера, след като беше отстранена

Това идва след руското министерство на отбраната предупреди за отмъщение след атаки с дронове срещу кораби в Черно море.

Прочетете още отразяване в Украйна:
Защо Западът рискува да наклони войната в полза на Русия
ИИ може да засили новата ера на войнаГледайте: Украински морски дрон атакува руски кораб

за силите на Путин беше ударен в петък вечерта от морски дрон, който беше пълен с 450 кг (992 фунта) TNT - и голямо пристанище беше атакувано по-рано през деня.

„Не може да има оправдание за подобни варварски действия, те няма да останат без отговор и техните автори и извършители неизбежно ще бъдат наказани“, каза говорителят Мария Захарова.

При други събития Украйна според съобщенията е използваха клъстерни монитори в окупирания от Русия град Донецк - с горящ университет.

Противоречивите оръжия са забранени в повече от 120 страни, тъй като имат опит в убийствата и осакатяванията на цивилни.

Те детонират във въздуха и освобождават „бомби“, които се разпръскват върху голяма площ, но по-малките боеприпаси може да не успеят да детонират и да представляват дългосрочен риск за цивилните.

Доставени са касетъчни бомби на украинските сили от САЩ.

Президентът Джо Байдън каза, че противоречивото решение е „трудно“ – но той трябваше да действа, тъй като силите на г-н Зеленски изчерпваха мунициите.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР