Война между САЩ и Иран би предизвикала неизразим хаос в

...
Война между САЩ и Иран би предизвикала неизразим хаос в
Коментари Харесай

Крал Абдула II: Война САЩ-Иран ще донесе неизразим хаос

Война сред Съединени американски щати и Иран би провокирала неописуем безпорядък в света, съобщи йорданският крал Абдула II пред Европейския парламент.
Въпреки че Вашингтон и Техеран понастоящем се намират в неразрешена обстановка след военни дейности през последните две седмици, кралят сподели на Европейския парламент, че заплахата не е отминала.
" Ами в случай че идващият път нито една страна не отстъпи от ръба, като ни повлече към неизпълним безпорядък? Война по всевъзможен начин заплашва стабилността на целия район ", сподели той.
„ Нещо повече - рискува да провокира солидни сривове на цялата световна стопанска система, в това число пазарите, заплашва с обновяване на тероризма в целия свят. “
Тревожният сигнал беше измежду редица други предизвестия от крал Абдула II, прозападен водач, чиято страна е релативно умерено място в Близкия изток.
Призовавайки за по-голяма водеща роля и „ самообладание “ за справяне с напрежението, Абдула изрази угриженост по отношение на развиването в Сирия и Ирак.
" Какво ще стане, в случай че Сирия остане пленник на световните съперничества и затъне назад в цивилен спор? Какво става, в случай че забележим, че още веднъж се появява Ислямска страна и Сирия се трансформира в база за офанзиви против останалия свят? " попита той.
Размириците в Ирак, сподели той, рискуват да насочат тази страна към цикъл „ възобновяване и рецидив - или, още по-лошо, спор “.
Той също по този начин взе отношение по Либия, един от най-големите външнополитически въпроси, пред които е изправен Европейски Съюз, дружно с Иран.
" Ами в случай че Либия се разпадне във всеобхватна война и в последна сметка стане пропаднала страна, която няма власт над своето население и не може да отбрани националните си граници? Какво става, в случай че Либия е новата Сирия, просто доста по-близо до континента, който всички наричате вкъщи? ", попита той, като съобщи, че сходни сюжети би трябвало да бъдат прегледани в този момент, с цел да не се трансфорат в действителност.
Йорданският монарх също по този начин се спря на израелско-палестинския спор и съобщи, че Израел се пробва да наложи на палестинците „ немислимо решение “. Еврейската страна се надявала разновидността със основаване на две страни да избледнее в съзнанието на интернационалната общественост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР