Война между погребалните агенции в Стара Загора. Взаимните обвинения са

...
Война между погребалните агенции в Стара Загора. Взаимните обвинения са
Коментари Харесай

Война за мъртъвци между траурните агенции в Стара Загора

Война сред погребалните организации в Стара Загора. Взаимните обвинявания са за рушвети за информация за умряли лица. В същото време - общинската организация за траурни ритуали е пред закриване, оповестява bTV.

От общината също признават за казуса. Затова - общината мисли да закрие общинското сдружение през януари. Бившият му шеф, който в този момент има лична организация, не е склонен с изказванията за нелоялна конкуренция в сектора.Неофициално се твърди, че те оферират до 200 лв. за информация за умряли лица и по какъв начин да стигнат до техните близки.

Тревожната наклонност беше доказана и от чиновници на общината. В същото време - общинското погребално сдружение е на ръба на банкрута с над 100 хиляди лв. задължения.

Генко е податлив да оказва помощ на другари при оформянето на гробни места. Работи самичък и не се е сблъсквал с активността на организациите. „ Не ми се е налагало, популярност Богу не съм се занимавал още аз с тези неща”, показва мъжът.

В града работят общо 11 организации. Една общинска, която е пред банкрут и 10 частни, които непрестанно подвигат залозите.

Обяснението на част от общинските съветници за финансовия провал в общинската компания е друго. Те настояват, че това е резултат от неприятен мениджмънт - на трима души личен състав, има трима счетоводители. Задълженията на компанията са 102 000 лв.. Управителят споделя, че са намалели погребенията в града.

А те не се трансформират - всяка година са сред 1300 и 1400.


Снимка: btvnovinite.bg
Ако сдружението бъде закрито не е ясно кой ще погребва най-бедните. За тях общината дава на дъщерната си компания по 360 лв..

Дали общинското сдружение за тъжни ритуали ще бъде закрито поради огромни загуби следва да се реши при започване на януари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР