Война между институциите няма. Престрелка да, но война - не.

...
Война между институциите няма. Престрелка да, но война - не.
Коментари Харесай

Георги Близнашки: Премиер и президент трябва да бъдат много внимателни в изказа си

Война сред институциите няма. Престрелка да, само че война - не.

Това сподели в утринния блок на БТВ някогашният длъжностен министър председател Георги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 година в с. Скравена,... към профила, който разяснява последните искри сред Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила. "Вие публицистите също не би трябвало да насърчавате тази теза. Премиер и президент би трябвало да бъдат деликатни в репликите си. Не би трябвало да се предизвиква и разпалва този спор. Нашите държавници би трябвало да бъдат доста деликатни в изрече си, тъй като другояче това може да нанесе проблем с дълготрайни последствия ", съобщи той.

"В България постоянно е имало реактивни настройки за авторитаризъм. Трябва да помним и да се учим от историята. Не може всичко да е под твоя власт и надзор. Преди 30 години искахме да избягаме от подобен вид ръководство и в този момент не би трябвало да залитаме по вида "Орбан " от Унгария. Пак ще повторя, че първите мъже в страната би трябвало доста да внимават какво приказват ", добави Близнашки.

"Съгласен съм, че министър председателят би трябвало да се явява по-често на парламентарен надзор, тъй като ние сме парламентарна република и нашата Конституция е най-хубавата в цяла Източна Европа. Не виждам на хоризонта скоро да се свика Велико Народно заседание, с цел да се промени Конституцията и да тръгнем към президентска република ", приключи Близнашки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР