Воят и гласовите съобщения обаче не успяха да стреснат сериозно

...
Воят и гласовите съобщения обаче не успяха да стреснат сериозно
Коментари Харесай

Тестваха сирените във Варна! Чухте ли добре сигнала, варненци?


Воят и гласовите известия обаче не съумяха да изплашен съществено варненци, които продължиха по пътя си. 

Припомняме, че още през вчерашния ден Министерството на вътрешните работи заяви, че на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца и в обитаемоте места в 30-километровата зона към АЕЦ " Козлодуй “, Стара Загора и Гълъбово, от 11 часа ще бъде задействана сиренната система посредством лъчение на националните сигнали за паника и завършек на паниката. Сигналите ще бъдат придружени от гласова информация.

В тренировката ще вземат участие и интегрираните местни системи за обявяване, построени в обекти, чиято активност основава заплаха от пораждане на бедствия.

Тренировката ще се извърши за инспекция на техническото положение на националната система и за образование на популацията.

Припомняме, че системата се тества два пъти годишно в първия работен ден на месец април и на месец октомври - в осъществяване на Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и оповестението на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за обявяване при въздушна заплаха. Целта е инспекция на техническото положение на построената сиренна система, повишение уменията за задействане на системата и лъчение на информация онлайн, а също и образование на популацията за различаване на сигналите.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР