Вой на сирени отново ще бележи денят, в който България

...
Вой на сирени отново ще бележи денят, в който България
Коментари Харесай

Асеновград се прекланя пред Ботев

Вой на сирени още веднъж ще бележи денят, в който България е изгубила един от най-великите си синове - Христо Ботев. Точно в 12:00 ч. на следващия ден (02.06.20 г.) мрачният сигнал ще огласи Асеновград и всички други градове в страната. Сирените ще продължат да звучат до 12:02 ч. Всички, които са ситуирани в обитаемоте места на общината, ще излъчат акустичен сигнал „ Въздушна заплаха ” в памет на Христо Ботев и починалите за свободата на България. Прекъснатият писък на сирената ще се реализира през шпации от 7 секунди.
Звуковият сигнал в памет на революционера се извършва от 1993 година, според решение на Министерския съвет на Република България, посредством което 2-ри юни е разгласен за ден на Христо Ботев и на починалите за българската независимост. Ръководството на община Асеновград, общественици и жители ще се поклонят пред делото на великия българин, полагайки цветя и венци пред паметника му в града.
Асеновградчани ще се поклонят пред делото на Христо Ботев, поднасяйки венци и цветя пред паметника на великия бунтовник, който се намира в парка против асеновградското учебно заведение, носещо името му. Поклонението е планувано да се състои незабавно след затихването на сирените (в 12:02 ч.). Слово ще произнесе Таня Басамакова–Грозева, която е преподавател по история в ОУ „ Христо Ботев “ в Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР