Вой на сирени от полицейски автомобили огласиха страната точно в

...
Вой на сирени от полицейски автомобили огласиха страната точно в
Коментари Харесай

Бургас се сбогува с Йордан Илиев и Атанас Градев /Обзор/

Вой на сирени от полицейски коли огласиха страната тъкмо в 13:00 часа през днешния ден. Инициативата, в която се включиха чиновници на вътрешното министерство и медици, беше проведена в памет на двамата бургаски служители на реда, които бяха убити при злополука с рейс цялостен с мигранти от Сирия.Стотици униформени се събраха на основни места в столицата, Бургас, Пловдив, Благоевград, Варна и други градове, с цел да почетат своите сътрудници.


Точно в 13:00 часа в траурния парк на Бургас стартира и поклонението, на което участваха президентът Румен Радев, служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, родственици и близки на починалите служители на реда и стотици бургазлии.

Цветя на мястото, на което починаха Йордан Илиев и Атанас Градев в Бургас се поставят още от сутринта. Днес градът е смълчан, а бургазлии към момента разясняват събитията от вчерашния ден, при който рейс с мигранти умъртви на място двамата униформени на едно от основните кръстовища. Флаговете на публичните здания са смъкнати. Точно в 13:00 в траурния парк на Бургас стартира и поклонението за което дойде и президентът Румен Радев. В Бургас дойде и вътрешният министър Иван Демерджиев, който разгласи, че службите към този момент работят за откриване на схеми за трафик на мигранти, осъществявани с протекцията на чиновници на реда.
" Ще направя всичко възмогно те да бъдат изправени пред съда и да понесат съответната отгонорнсот. За страдание това няма да върне сътрудниците им, които извършиха дължа си и, за жалост обаче ние не успяхме да ги спасим ", сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.


" Загубихме едни двама почтени чиновници, загубата е непрежелима, това още повече ни стимулира да наппавим всичко допустимо да не се повтаря ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Служителите на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Бургас се събраха в двора на пожарната, с цел да почетат с едноминутно безмълвие двамата починали бургаски служители на реда.
Около 40 души сведоха глави в памет на Атанас Градев и Йордан Илиев

Днес от Окръжната прокуратура в Бургас е повдигнала обвиняване против 15-годишния Омар от Сирия, за който е открито, че е карал рейса, който премаза полицейски автомобил и умъртви на място два полицейски чиновници.

Петима са арестуваните след тежката злополука, при която рейс с 47 мигранти връхлетя върху полицейски автомобил и умъртви на място двамата чиновници на реда. ДНК експертиза е открила, че зад кормилото на рейса е бил 15-годишния Омар Аднан от Сирия, получил филантропична протекция от страната ни.

Според Таньо Гайдаров от окръжния следствен отдел в Бургас снетият биологичен материал от кормилото на транспортното средство, демонстрира без подозрение, че Омар е бил на шофьорското място.

Проверка на „ Дарик “ откри, че Омар е напускал неведнъж бежанския център в Харманли, където е бил настанен. Съобщавал че отива при двамата си по-големи братя, които живеели в София.

В същото време се появиха подозрения по отношение на действителната му възраст на момчето, което съгласно информацията на управляващите е на 15 години. Публична загадка е, че мигранти от Сирия, Афганистан и други страни, в които се водят тежки спорове, минават през границите ни в опит да стигнат до Западна Европа, без никакви документи за идентичност.Данните за възрастта им се снемат устно, несъмнено в случай че бъдат арестувани и отведени в бежански лагер.

У нас законът е благосклонен към закононарушенията, осъществени от малолетни или малолетни лица. Така и трафикантите, скрили действителната си възраст, е допустимо да избегнат по-тежки санкции.

Припомняме, че дни преди злополуката, при която починаха двамата служители на реда, още веднъж в Бургас малолетен сириец заби Мазда с 12 мигранти в дърво на многолюден бул..
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР