Вотът си е вот, той си върви, има парламентарни групи,

...
Вотът си е вот, той си върви, има парламентарни групи,
Коментари Харесай

Борисов коментира искания от БСП вот на недоверие!

Вотът си е избор, той си върви, има парламентарни групи, които се атакуват. Това разяснява Бойко Борисов във връзка на вота на съмнение, импортиран от левицата, по време на конференция за доближаване на заплатите в Европа.

" С метода, по който работите сега, ще счупите Европа и това необикновено творение, което е Европейски Съюз, ще бъде торпилирано най-после и то единствено поради нарцисизъм ", поде той, предава организация „ Фокус “.

„ Няколко неща са значими да отбележим за срещата през днешния ден. Безспорно е, че преди години, когато рекламирахме България, казвахме пред вложителите: „ Елате, тъй като имаме евтина работна ръка “.

Сега споделяме: „ елате, тъй като имаме квалифицирана работна ръка “. Вече трайно няколко години държим постоянен растеж на БПВ към 4%. Затова ни би трябвало квалифицирана, добре готова работна ръка. В тази сфера извадихме като приоритет образованието, преквалификацията, квалификацията. Това е развой, който трае години. Факт е, че за тази образователна година успяхме да вкараме над 22 000 деца, които въобще не са ходили на учебно заведение, какъв съперник ще бъдат на пазара на труда. Затова в тази сфера поставяме големи старания “, съобщи Борисов.

Той посочи, че над 700 млн. лева са за просветителна инфраструктура. „ Затова взехме решение за двойно нарастване на заплатите в тази сфера и го вършим. 15 млн. лева повече за Българска академия на науките. 10 млн. лева за СУ „ Св. Климент Охридски “, все в сфера, която желаеме да приготвяме оптимално конкурентоспособна работна ръка. Години наред се източваше работната ръка от някогашните соцстрани, примамвайки с по-висока заплата. Получи се голям отлив на работна ръка и никой не стачкува против българките лекари, медицински сестри, които отидоха на Запад, а споделят: „ вземете си ромите “. Това заслужено ли е? Тогава се получава застаряващо население, идват синдикатите и споделят: „ добър ден, с какъв брой ще вдигнеш пенсиите? “, добави той.

Според него България е потвърдила, че 22 години може да работи във валутен ръб. „ Имаме постоянен фискален запас, голям златен запас, който пазим. Какво не ви харесва? “, попита той.

По думите му безработицата е под 6%. „ Намалихме на 25% външния дълг. Къде е рискът за чакалнята за еврозоната на България. Нула. Егоизъм има, да. Начинът, по който работите сега, ще счупите Европа и това необикновено творение, което е Европейски Съюз, ще бъде торпилирано най-после и то единствено поради нарцисизъм “, акцентира министър председателят “, сподели още Бойко Борисов
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР