Вотът ще бъде машинен – това ще бъде предизвикателство за

...
Вотът ще бъде машинен – това ще бъде предизвикателство за
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Голямото предизвикателство пред служебното правителство е машинното гласуване

Вотът ще бъде машинен – това ще бъде предизвикателство за гласуването в България и в чужбина. Това съобщи пред Би Ти Ви – външен министър на България в интервала 1997-2001 година, някогашен евродепутат и дипломат на България в Турция.
Според нея машинното гласоподаване вкарва незабележим ценз – разнообразни специалисти в гласуването споделят, че това ще затрудни някои хора. Едно от огромните провокации пред служебното държавно управление е да провежда вота с машините, добави тя. Силно пресилено е изказванието за увеличение на въздействието от Турция след отпадането на условието за броя секции за страни отвън Европейски Съюз, твърди Нейнски. Ако забележим последните избори, когато към момента важеше ограничаването за 35 секции, броят на гласувалите в една секция в Турция беше много по-малък, от тези във Англия. Партиите, които имат терзания по отношение на вота могат да изпратят свои покровители и да проследят по какъв начин протича вотът, добави тя. Трябва да запазим парламентаризма и да го превърнем за инструмент на смяна на страната, съобщи още Нейнски.
 Надежда Нейнски е претендент за общоприет секретар на Организацията за черноморско икономическо съдействие Надежда Нейнски е претендент за общоприет секретар на Организацията за черноморско икономическо съдействие
Министерският съвет утвърди кандидатурата на Надежда Нейнски за поста на общоприет секретар на Организацията за Черноморско икономическо...
Не зная къде е лявото и дясното, не знам дали се прави умишлено това размиване на политическите линии, разяснява тя. Според нея, когато няма граница сред левите и десните, народът става в съпротива и посочи, че е дълг на демократичните политици да сформират ясни обединения в идващия парламент.
Нейнски подсети, че през идващите два месеца предстоят семейството на самодейността „ Три морета “, Европейският съвет и срещата на НАТО. Според нея не се чака смяна в позициите ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР