Вотът на недоверие за околната среда и водите, внесен от

...
Вотът на недоверие за околната среда и водите, внесен от
Коментари Харесай

Премиерът оцеля, масовите протести продължават

Вотът на съмнение за околната среда и водите, импортиран от Българска социалистическа партия, не съумя да счупи гръбнака на окопалото се държавно управление на ГЕРБ. Недотам обединените патриотари демонстрираха, че когато става дума за власт, на часа стават послушни и солидарни. Семейната партия " Воля " отхвърли да гласоподава и по този начин даде своето комфортно рамо за ръководещите.

Опит на ръководещите да скрият истината

И държавното управление, и локалните властници, изключително интензивно софийският кмет Йорданка Фандъкова, години наред ни убеждаваха по какъв начин ромите и българите, отопляващи се на твърдо гориво, замърсяват рисково околната среда. Тези приказки се оказаха безочлива неистина. А тя е, че жителите на стотици български селища са принудени да дишат въздух, кондензиран с рискови замърсители от постоянно изгаряни химически и органични боклуци. Незнайно какъв брой години стотици тонове нездравословни боклуци са разпределяни на разнообразни места в България. Страната ни не е готова за такова огромно преработване, само че по административните върхове това никого не интересува. Предприятия за преправка липсват, боклуците са изгаряни непосредствено. Не е известно какъв брой време сме живели в обсега на тези токсични напластявания в атмосферата. Докато властниците виняха най-бедните от нас, нечистите мафиотски покупко-продажби са вървели без спънки. Вероятно хиляди ТИР-ове са прекосявали границите ни и са кръстосвали страната на път към отровните нерегламентирани сметища.

Безспорно, тук става дума за милиони. В чия каса са отивали парите, с които непознати мафиоти са плащали на наши мафиоти, облечени във власт, за предоставената безпроблемно услуга да внасят и да горят несметни количества боклуци? Няма отговор. Едно е ясно - в продължение на години роми и сиромаси бяха оклеветявани и посочени за най-големи вредители на чистия въздух, и то от публични държавни и общински институции. Бедният народ трябваше да изпира пешкира и да се усеща провинен за непозната сметка.

Как съответно нашият министър председател Бойко Борисов ще заплаща след 10 години власт, откакто се оказа, че мочур е не АЕЦ " Белене ", а язовир " Студена "? Нещо повече. След тия 10 години на ГЕРБ доста други водоизточници за питейна вода са на път да се трансфорат в пресъхнали гьолове. Положението е било бедствено не от през вчерашния ден, само че сполучливо е прикривано до локалните избори. Що за власт е това? Що за парламентаристи коват нашите закони, щом не желаят да потърсят отговорност от такава власт, с цел да не се разделят с комфортните си депутатски места? Но

съвестта на пострадалото от такава политика общество

е още будна. Щом огънят на оцеляването ти пари ходилата, няма по какъв начин да си апатичен към безобразията на нашите избраници. Броени минути, откакто държавното управление оцеля след четвъртия избор на съмнение, пред Народното събрание, към Паметника на царя Освободител, започнаха да се стичат хора. Към обяд площадът се оказа стеснен за прииждащите, недоволни от държавното управление. От площад " Св. Александър Невски " полицейски колони, в строй по двама, бързаха към протестиращите, които все по-неудържимо скандираха: " Оставка! ", " Борисов, махай се! ", " България без Бойко и без боклуците на мафията! " Между протестиращите и постройката на Народното събрание стената от служители на реда ставаше все по-плътна. Надписът в благородно златисто над южния вход - " Съединението прави силата ", изглеждаше толкоз неудобен и химеричен! Събраното недоволно голям брой се състоеше от най-разнородни обществени среди и професионални класи - възмутени жители от това, че държавното управление оцеля, мизерстващи работещи с оскъдни приходи, изтощени от недостиг пенсионери, социалисти, комунисти, представители на дребния и на междинния бизнес - търговци, хотелиери, ресторантьори... Тези хора бяха солидарни. Те заедно съставяха картината на националното неодобрение, която към този момент е станала прекомерно широкомащабна и разнолика. Тук се бяха обединили хора, унизени от непоклатимата власт на безкрайната политическа незначителност.

В ранния следобяд полицейските коли продължаваха да изпълват площада. Униформените излизаха от тях и се отправяха към фронта на протестиращите. Множеството се насочи към Министерския съвет, където прозорците прокънтяха от възгласите им за оставка. Впрочем Международният валутен фонд разгласи, че делът на сивата стопанска система в България е с рекордни размери - най-малко 38%. Десетки хиляди лекари и медицински сестри напущат всеобщо страната. На доста места в провинцията към този момент няма кой да лекува хората. Очевидно е, че министър председателят Борисов е ням за този изобилен теч в нашето опазване на здравето или е изцяло безсърдечен за ситуацията на хората. Напоследък властта ни стоварва и нови проблеми - клати валутния ръб, натриса ни заробващото България съглашение СЕТА... Третият кабинет на Борисов безсрамно продължава да прибавя нови тежести към основаните от него проблеми. За следващ път стопански дейната част от българския народ насочва взор с вяра някъде по-далече от географските лимити на страната ни...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР