Вотът на недоверие за корупцията е доста несъстоятелен, няма никаква

...
Вотът на недоверие за корупцията е доста несъстоятелен, няма никаква
Коментари Харесай

Цветанов: Вотът на недоверие на БСП за корупцията е доста несъстоятелен

Вотът на съмнение за корупцията е много неплатежоспособен, няма никаква конкретика. Това съобщи ръководителя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила, цитаран от Фокус.

Относно електронното ръководство, Цветанов съобщи, че това е един от акцентите в настоящия управнически 4-годишен мандат на третия кабинет на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила. „ За първи път се приказва за действителна административна промяна – да спестим време, да ограничим корупцията, да можем да създадем по-прозрачни институциите. Това ще стане факт. Направени са и първите стъпки. Дори в областта на законодателството направихме първите промени. В няколко закона към този момент записахме отпадането на свидетелството на съдимост, което би трябвало да стане функционалност и ангажимент на администрацията, а не на жителите “, изясни Цветанов.

„ Искам да бъдем малко по-градивни във всичко, което вършим през последните седмици и месеци. Надявам се, че при вота на съмнение ще успеем да почистим всички спекулации, които се нанасят като неприятен имидж върху страната. Удовлетворени сме, че председателството ще ни даде една друга опция, ще открои европейските стандарти на оценка за българската политика “, изясни Цветанов и добави, че вчерашното посещаване на немския канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила е дало явен сигнал, знак и поддръжка за целите на Българското председателство. „ България се обрисува като една спомагателна опция, на база основното си географско състояние и всичко, което сме натрупали през десетилетията в нашия район да можем да бъдем доста по-активни и с европейската вероятност за Западните Балкани. Да можем дадем това, което ще докара до спомагателен подтик на Берлинския конгрес. Знаете, че Германия има сериозен акцент върху вероятността за Западните Балкани “, добави той.

„ Винаги, когато сме имали опция за управнически мандат, сме били с доста ясна визия и ангажимент – както битката против проведената престъпност, по този начин и битката против корупцията. Искам да си напомним доста ясно, че при началото на всяко едно ръководство на Борисов, когато е поемано ръководството на страната – в какво положение ни е оставяна тя от тъкмо тези, които през днешния ден е явяват честен стожер и съдник на ръководството на ГЕРБ. 2009 година, когато поехме ръководството имахме спрени фондове, отрицателни оценки от европейските институции. А 2007 година, когато влязохме в Европейски Съюз тогава ръководството беше на Тройната коалиция, което ни вкара с един недостиг и този Механизъм за съдействие и инспекция ни съпътства през всички тези 11 години. Ако погледнем деликатно отчетите на Европейска комисия за интервалите на другите ръководства ще забележим какъв беше напредъка след първия мандат на ГЕРБ и къде бе Румъния, която тогава беше в една доста неподходяща обстановка “, добави той. „ Две години ръководство на Българска социалистическа партия с министър председател Орешарски ни доведоха до там, че 2014 година, когато поехме страната бяхме най-корумпираната страна с 39% корупционен напън и 29% корупционно деяние. Само да напомня, че най-ниските равнища на корупционен напън и на корупция са в интервала 2010-2011, когато имахме ясната основа, цел и стъпки, с които би трябвало да се движим “, сподели още Цветанов.

„ Вотът на съмнение за корупцията е много неплатежоспособен. Мотивите са доста нереални, няма никаква конкретика. А когато има някакви съответни цифри се оферират на обществото в напълно друга светлина. ГЕРБ търси решение за битката с корупцията посредством законодателството. Ние сме уверени, че това е правилният път към ограничение на корупционните практики, още повече, че партията ни е образец за това по какъв начин се реагира бързо и безкомпромисно при потвърдени случаи на корупция “, акцентира Цветанов.

Той съобщи, че в дебата по вота ГЕРБ ще се постараят да потвърдят генезисът на корупцията и връзките й с предишното: "Нека въпреки всичко да отчитаме и това, което прави държавното управление и ясната ни политическа воля с приемането на антикорупционното законодателство, тъй като антикорупционното законодателство беше саботирано тъкмо от опозицията за по-бързото приемане ".

По отношение на Истанбулската спогодба, Цветанов разяснява: "Във вторник в 11 часа в аулата на СУ ще се направи социална полемика, на която ще участват колкото е допустимо повече неправителствени организации, българските институции, народните представители, с цел да може фактически да дискутираме и да дебатираме и да отхвърлим безусловно всички тези, още веднъж безпочвени изказвания и то на Българската социалистическа партия, която в България отстоява една кардинална теза, в Брюксел представителите на Българска социалистическа партия, които са в Европейския парламент и водачът на ПЕС Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия,... към профила, напълно поддържат, и това е нещо, което е подкрепено и подписано от всички страни членки ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР