Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението. Това е

...
Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението. Това е
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

" Вотът на съмнение разкрива слабите места в ръководството. Това е инструмент на парламентаризма. А ролята на опозицията е да пресира ръководещите, с цел да си правят работата. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов при присъединяване си в предаването " Офанзива " по " Канал 3 ".

" Опозицията би трябвало да бъде градивна и да прави оферти за решаването на разнообразни проблеми в страната, изясни още той. - По тематиката за корупцията се приказва доста. Всички споделят, че я има, усещаме я, само че какво вършим? Ето, има избор на съмнение, дано да забележим по какъв начин народните представители от другите политически сили ще реагират на това. Ние, като съпротива, разполагаме с инструментариум за деяние, който включва и митинги ".

Според Калоян Паргов, констатациите на Ахмед Доган в словото му по Коледа са стимулиращи и положителни. " И незабавно изяснявам за какво - на Градската конференция, която се организира преди съвещанието на Конгреса на Българска социалистическа партия през есента, в моя отчет имаше същата констатация, съобщи той. - Тогава споделих, че би трябвало да стартираме да се готвим за предварителни избори и че към този миг има още доста път да извървим, с цел да можем да ги спечелим. Затова би трябвало да стартираме подготовката неотложно. В нашата партия има една специфичност - когато се появи затруднение или непосредствена заплаха, Българска социалистическа партия се активизира. Целта ни е да активизираме Българска социалистическа партия, да я подтикваме да работи по-активно. Защото вероятността да има предварителни избори през есента не е дребна. А всичко това, което се случва в този момент, работи стимулиращо на партията ни ".

Лидерът на столичните социалисти счита, че Българска социалистическа партия има най-малко с една степен по-висока мотивация за вота на съмнение спрямо Движение за права и свободи. Затова и го внася сама. " Призоваваме всички да гласоподават по съвест. Ние сме подготвени да беседваме с тези, които заявят предпочитание да вземат участие и да поддържат вота на съмнение. А дали Волен Сидеров и неговата партия ще поддържат вота, следва да забележим. Моята прогноза е, че по-скоро това няма да се случи. Във вторник може би ще има завой при съдружните диалози ", разяснява Калоян Паргов.

Според него, в случай че Патриотите се надяват да им се случи нещо по-различно спрямо Реформаторите, значи са огромни оптимисти. " Очевидно е, че вътре в ръководещата коалиция нещата на вървят безпрепятствено, разяснява Калоян Паргов. - При това освен сред Патриотите и ГЕРБ, само че и сред самите Патриоти. Поведението на Волен Сидеров демонстрира липса на разговор в последните седмици ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР