Вотът на недоверие, по който дебатират народните избраници, отново изведе

...
Вотът на недоверие, по който дебатират народните избраници, отново изведе
Коментари Харесай

ПАК МАКЕДОНИЯ: Кирил Петков и Тошко Йорданов се надвикват в парламента

Вотът на съмнение, по който дебатират националните избраници, още веднъж изведе разногласието сред " Продължаваме промяната " и ИТН до тематиката " Македония ", макар че е за " финансово-икономически неуспех на кабинета ". Премиерът Кирил Петков и водачът на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов влязоха в остро спречкване кой кого и за какво е решил да смъкна държавното управление.

Няколко пъти задочно те се захапаха, като се стигна и до неприятни реплики като " не зайте оттова ", " и да ми размахваш пръст, и да не ми, няма значение ", изречени от сценариста на Слави Трифонов. В изявление от трибуната той още веднъж повтори, че Има Такъв Народ свалила доверието си от Кирил Петков, тъй като Асен Василев водел неприятна финансова политика, а самият министър председател нарушил съдружното съглашение във връзка с Скопие. " Ние гласуваме избор на съмнение на практика поради двама души ", отсече Йорданов.

Той упрекна министър-председателя, че е работил " с ятото си от съветнички, с цел да махне ветото за РСМ. " Трябва да измислим нещо по въпроса с езика ", споделил Петков на Йорданов на среща в Министерския съвет, разкри кукувецът.

" А на среща с Урсула фон дер Лайен говореше за българско малцинство. И аз го прекъснах, с цел да му кажа, че не одобрявам дефиниция " малцинство ", сподели още Йорданов. Той твърди, че и това е протоколирано.

Премиерът обаче не му остана задължен и бързо отвърна:

" Чух, че желаете да свалите държавното управление, тъй като сме качили пенсиите и предлагаме да се качат с още, тъй като желаеме да вдигнем заплатите на лекари и медицински сестри. И наричате всичко това инфлационно? Трябва да ви се простим за това, че международните тържища подвигнаха цените на петрола с над 50%? И това не е плод на вътрешна инфлация. Това е чисто и просто грозна неистина ".

И продължи:

" Това с РСМ го чухме 1800 пъти, няма смисъл да го приказвам. Това е една дъвка.

А истината е, че те желаеха 40% от парите да бъдат раздадени в една тъмна стаичка в Министерство на регионалното развитие. Факт е, че сваляте държавното управление, тъй като парите не отидоха там, където искахте ", упрекна Петков ИТН.

И сподели, че вотът на съмнение се дирижирал от четирима души отвън пленарната зала. А в техните ръце била и ориста на България:

" Бойко Борисов се опасява, че правораздаването ще пристигна и до него. Пеевски се опасява, че неговите компании няма да получат строителните милиарди, а той най-вероятно има сделка с някого в тази зала. Г-жа Митрофанова не е толкоз страшна и някой път може и да не я слушате за всичко, което споделя. А четвъртият е Слави Трифонов ".

" От вас обаче на следващия ден зависи от вас, историята на България се написа сега. Недейте да решавате политиката на страната от четири есемеса на четирима души, които даже не са в тази зала ", прикани още веднъж Кирил Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР