Вотът на недоверие няма да мине, но промени ще има.

...
Вотът на недоверие няма да мине, но промени ще има.
Коментари Харесай

Реформираният кабинет може да е без Борисов

Вотът на съмнение няма да мине, само че промени ще има. Това съобщи пред публицисти в Бургас вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той счита, че една част от протестиращите знаят за какво са излезли на площада и го вършат с съображение.

"Самият аз няколко пъти съм съобщавал пред медиите за редица проблеми, които не са намирали решение или това се е случвало постепенно. Когато има митинги, се получава отрезвяване на политиците и стартира вземане предвид със съответните претенции. По отношение на оставките всички желаят разнообразни неща - едни желаят оставка на държавно управление, а други - не. Всеки би трябвало да бъде чут. Правителството обаче се избира не от площада, а от Народното събрание ", акцентира Каракачанов. И добави, че след гласуването на вота на съмнение през идната седмица ще стане ясно дали държавното управление се употребява със непоклатимост в Народното събрание.

"Аз мисля, че вотът няма да успее. Не мисля, че държавното управление е устойчиво. Вотът няма да мине, само че промени ще има. Имам поради освен лични, а и промени във връзка с тематиките, които вълнуват обществото. Трябва да има по-голяма чуваемост към това, което обществото желае, а освен да се съобразяваме с външни сътрудници ", сподели още вицепремиерът.

Той регистрира и позитивните страни последните три години от ръководството - нарастването на приходите и ниската безработица до времето преди пандемията. Според него рецесията е тази, която провокира гнева на жителите.

По думите на Каракачанов има възможност новият кабинетът да бъде без премиера Бойко Борисов, само че това ще стане ясно след гласуването на вота на съмнение.

"Моята оставка ще я подам, в случай че хората, които управлявам, сметнат, че не съм се справил като министър на защитата ", акцентира вицепремиерът.

Във връзка със градежите по Черноморието, той съобщи, че без значение дали става дума за "дворец или цигански коптор ", щом е противозаконен, би трябвало да бъде съборен. А който е нарушил закона, би трябвало да си носи следствията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР