Вотът на недоверие не мина. На трибуната в НС се

...
Вотът на недоверие не мина. На трибуната в НС се
Коментари Харесай

Гърневски и Манев да са здрави, ще свалят Борисов преди протестите

Вотът на съмнение не мина. На трибуната в Народно събрание се хвърлиха Мануил Манев и Спас Гърневски от ГЕРБ, които пръскаха слюнки и мъждив поток от звуци, означаващи успех. Те това могат, срамът е - за какво са там? Две парвенюта, захлебили от политиката, с помощта на Борисов, който ги бучнал в листите за депутати.
И самочувствието им изплува като свински мъде в тиня. Дори ибрикчийте са били с нещо полезни…

Тези двамата и още дузина край тях са парвенюта. От тези, които разказва Иван Хаджийски в „ Оптимистична доктрина за нашия народ “:

„ Парвенюто е персона, направила сполучлив скок в публичното си състояние, само че неможеща да усвои по едно и също време и съответния му манталитет.

Парвенютата никнат (като гъби) в мътни времена, във времена на стопанска и политическа контрабанда, когато публичният живот дава опция за бързо успяване. Новите нагли и дръзки благоприятни условия нормално позапират хората от остарялото умерено време с неговите открити похвати. Те се боят да свържат името си с открит аферизъм и нескриваеми кавги. Боят се от морални и законни отговорности.

Парвенюто се хвърля без всевъзможен честен риск в битката за своето процъфтяване. То не рискува загубването на име, авторитет, минало, тъй като ги няма. За него не съществуват нравствени спирачки, нито съображения за авторитет. Той се бои единствено от физическата глоба на закона, която обаче в такива времена не е доста деловита.

Създавайки се нормално при такива условия, парвенюто е оголена от всяка добродетелност (аморална) персона. Колкото едни пътища за процъфтяване са по-преки, по-бързи и по-лесни, толкоз повече се приближават до най-откритите и безусловни типове на пиратството: стопанско и духовно (демагогията).

Създавайки се нормално като икономически мошеник; създавайки си връзки и въздействие посредством единствената притежавана от него мощ — парите (чрез рушвет или почтено заплащане), — парвенюто взема за мярка на индивида себе си и става един от най-мнителните хора. За него всички са лъжци и мошеници. Тежко и горко да си повереник на новобогаташ.

Правейки подобен замайващ скок, преварвайки мнозина, парвенюто почва да обожествява себе си, да се счита за нещо извънредно и да се отнася към другите като към стадо некадърници “.

Такива са Гърневски и Манев. Политическите жандари на ГЕРБ.

Нека грачат, лаят, вият, грухтят – във животинска среда това се котира. Колкото повече, толкоз по-скоро ще падне тази власт. С такива воденични камъни Борисов е жертван. Да са му живи и здрави.

Красимир Миланов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР